Bank of America esdevé el principal accionista del Sabadell

La corporació nord-americana aflora una participació al banc català d'un 6,3%, superior a la del fons BlackRock

La seu del Banc Sabadell, en una imatge d'arxiu | Europa Press La seu del Banc Sabadell, en una imatge d'arxiu | Europa Press

Bank Of America Corporation ha aflorat una participació del 6,3% en l'accionariat del Banc Sabadell. La corporació bancària nord-americana esdevé així el primer accionista de l'entitat catalana, amb un control del capital social superior al del fons BlackRock o al de David Martínez, segons les dades dels registres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. El banc ha notificat, concretament, el control del 6,323% del Sabadell mitjançant drets de vot (1,681%) així com mitjançant instruments financers (4,642%).

Segons el valor de les accions del Sabadell, que actualment es troben a 0,77 euros per títol, Bank of America comptaria amb una participació total de 274 milions d'euros en l'entitat catalana. L'operació, però, s'hauria produït el passat dia 10 de juny, quan les accions del banc van tancar ja per sota dels 80 cèntims, en concret en 0,79 euros. Amb aquesta adquisició, així, Bank of America supera les participacions dels altres grans accionistes del Sabadell: BlackRock (4,991% de les participacions); David Martínez (3,495%); Lewis A. Sanders (3,473%); Fintech Europe (3,105%) o Dimensional Fund Advisors, que compta amb un 3,011% de les accions.

L'entrada de Bank of America es produeix enmig d'una recuperació a marxes forçades de l'activitat a l'entitat, que durant el primer trimestre de 2022 va registrar un benefici de 213 milions d'euros. Després d'un 2021 de "males notícies macro però bones notícies per al Banc Sabadell", segons la descripció del seu CEO, César González-Bueno, i d'un pla estratègic de què ja s'estan complint els primers grans objectius, el banc dona la benvinguda al nou primer accionista amb una posició de solvència còmoda, superior al 6% i un capital "sòlid", amb una ràtio CET 1 del 12,45%.

Més informació
El Banc Sabadell converteix els aces del Trofeu Conde de Godó en punts solidaris
La Fundació Banc Sabadell impulsa el premi a la Sostenibilitat Marina
Banc Sabadell posa en marxa el seu nou pla d’igualtat
Avui et destaquem
El més llegit