Bankinter compra Evo a Espanya

L'entitat dirigida per María Dolores Dancausa adquireix el negoci espanyol del banc i la seva filial de consum a Irlanda

María Dolores Dancausa és la CEO de Bankinter María Dolores Dancausa és la CEO de Bankinter

Bankinter ha tancat la compra del negoci bancari d'Evo Banco a Espanya i el d'Avantcard, la seva filial de crèdit al consum a Irlanda, quedant exclosa la compra d'Evo Finance, la financera del grup a Espanya.

Segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'entitat dirigida per María Dolores Dancausa ha aconseguit un acord amb Smart Holdco, propietària d'Evo Banco SAU i propietat de diversos fons gestionats per companyies vinculades amb Apollo Global Management, per adquirir aquests negocis.

La condició prèvia per tancar l'acord és l'obligació del venedor d'excloure del perímetre de l'operació la societat financera del grup a Espanya, Evo Finance, i la resta de societats del grup, que continuaran sota la titularitat de Smart Holdco.

Si bé l'entitat no ha fet públic l'import de la transacció, sí ha indicat que els negocis adquirits suposen per Bankinter un impacte en capital de 99 milions d'euros, la qual cosa es tradueix en 29 punts bàsics sobre el ràtio de capital CET1 fully loaded corresponent al tancament de juny (11,55%), amb el que se situarà en l'11,26% després de l'operació.

El preu que Apollo havia fixat per vendre la totalitat del negoci d'Evo era d'almenys 300 milions d'euros. No obstant això, en haver-se exclòs de la venda la unitat de finançament al consum, el preu pagat per Bankinter pels negocis adquirits és bastant menor, i fonts del mercat han indicat a Europa Press que, en qualsevol cas, l'import pagat per Bankinter seria inferior a aquests 99 milions d'euros d'impacte en capital.

L'adquisició, que està subjecta a les aprovacions regulatòries corresponents i a altres condicions habituals en aquest tipus d'operacions, està previst que es tanqui en el primer quadrimestre de 2019. Amb la compra d'Avantcard, es calcula que Bankinter incrementaria a Irlanda entre un 15% i un 20% el volum del seu negoci de consum.

Evo Banco compta amb 456.000 clients, 229 empleats i un balanç de 3.000 milions d'euros en dipòsits i 800 milions d'euros en préstecs hipotecaris. Per la seva banda, Avantcard Ireland Limited compta amb 151.000 clients, 145 empleats i un negoci de 280 milions d'inversió en targetes revolving i 66 milions d'euros en préstecs personals.

Potenciar la banca digital

Segons ha informat Bankinter, l'objectiu d'aquesta operació se centra en dos tipus d'activitats que l'entitat taronja considera estratègiques: la banca digital i el negoci de consum, i en dos àmbits geogràfics diferents, Espanya i Irlanda.

D'una banda, el grup ha apuntat que busca potenciar la seva aposta en el negoci de banca digital, apalancant la seva base de clients, composta majoritàriament per estalviadors, amb una mitjana d'edat més jove, d'un marcat perfil digital, amb alt potencial de creixement i que permetran al banc incrementar la seva quota de mercat en aquest negoci d'una forma complementària amb la seva activitat actual.

A més, l'adquisició de Avantcard permetrà a Bankinter reforçar el seu negoci de consum amb una cartera "sana i amb potencial", impulsant així una activitat que és "una de les seves cinc principals línies de negoci. "La compra d'Avantcard suposa la incorporació d'una entitat sòlida, rendible, especialitzada, amb experiència en aquest negoci, avançada tecnològicament i a la qual Bankinter Consumer Finance, la filial de consum del banc, podrà aportar l'experiència i competències adquirides a Espanya i Portugal, les quals li han portat a mostrar les millors xifres de creixement entre les financeres d'Espanya", ha destacat el banc.

Així mateix, Bankinter ha indicat que aquesta adquisició aporta diversificació geogràfica al perfil de risc de Bankinter en aquest negoci, en ampliar l'àmbit d'actuació a un altre país de la Unió Europea i de la Unió Monetària.

Més informació
Bankinter augmenta un 15% els ingressos al primer trimestre
Bankinter guanya el rècord de 495,2 milions d'euros
Dancausa (Bankinter): "Tothom pot tenir els seus diners a Catalunya"
Avui et destaquem
El més llegit