Barcelona rebrà el primer centre d'excel·lència en packaging

La danesa Universal Robots tria la capital del país per ubicar una instal·lació que generarà 15 milions d'euros

La roda de premsa de presentació del nou centre d'Universal Robotics a Barcelona | Cedida La roda de premsa de presentació del nou centre d'Universal Robotics a Barcelona | Cedida

L'empresa danesa Universal Robots, líder mundial en la fabricació de robots col·laboratius, ha decidit instal·lar a Barcelona el primer centre mundial d'excel·lència per al packaging i el picking. Segons ha informat la companyia, el centre serà "el major espai d'operacions del món de la robòtica col·laborativa especialitzada en solucions de paletitzat", amb el potencial de generar llocs de feina altament qualificats.

La firma espera que l'activitat al voltant del nou centre generi un impacte econòmic per al sector del picking i el packaging a Catalunya d'uns 15 milions d'euros fins al 2023, amb un "gran impuls d'atracció internacional per a la ciutat". La capital del país serà un dels vértex d'un triangle de centres d'excel·lència que Universal Robots pretén portar a Munich i Boston, en aquests casos al voltant de l'alimentació de màquina i la soldadura.

L'anunci de l'arribada del centre coincideix també amb la celebració del principal congrés d'Europa en robòtica col·laborativa per al Packaging, #CollaboratePack, que també promou Universal Robots, en el marc de l'edició d'enguany de la fira Hispack. En un espai de més de 1.200 metres quadrats, els professionals del sector podran visitar i aprendre les principals innovacions d'aquesta tecnologia de la mà de 20 partners de robòtica col·laborativa.

Segons Jacob Pascual, Regional President SEMEA UK, l'elecció de Barcelona per instal·lar el centre "demostra la capacitat de la ciutat per liderar l'automatització del sector". El president regional reitera "la voluntat d'Universal Robots d'aprofitar el talent digital i tecnològic de la capital catalana per generar un impuls sense precedents" a les solucions de robòtica col·laborativa per al packaging i el picking.

Més informació
Un primer Pick&Pack madrileny per renovar el sector
Els envasos es fan imprescindibles
Damm presenta al 4YFN un robot que serveix cervesa de manera autònoma
Avui et destaquem
El més llegit