Bon Preu incrementa un 17% el sou de la plantilla

La cadena de supermercats impulsarà un augment gradual del salari dels treballadors lligat a una sèrie d’objectius

Actualment, el Grup Bon Preu té 57 supermercats Esclat | iStock Actualment, el Grup Bon Preu té 57 supermercats Esclat | iStock

A partir del mes de març, el Grup Bon Preu engegarà una nova política retributiva que representa un increment d’un 17% del sou de la plantilla. A més, aquest moviment també comporta un augment gradual del salari a mesura que els treballadors i treballadores vagin assolint una sèrie d’objectius. Enguany, Bon Preu invertirà més de 35 milions d’euros en variables. “Aquest increment és un reconeixement a la feina que realitzen, dia a dia, les persones treballadores del grup”, apunta Albert Aranda, director de Persones de la companyia. En paral·lel, des de fa dos anys, Bon Preu ja va activar un pla de conciliació que es tradueix en més flexibilitat pels caps de setmana de descans i millors horaris per a totes les persones treballadores dels establiments.

L’any 2022, Bon Preu va assolir una facturació superior als 2.000 milions d’euros i, a Catalunya, genera més de 22.900 llocs de treball, de forma directa i indirecta. Entre les principals característiques del model de negoci destaca la varietat de productes, la majoria de quilòmetres zero i la importància del català en tots els productes i en l'atenció del client.

Més info: Bon Preu i l’orgull osonenc: radiografia d’una expansió curosa

El Grup Bon Preu ja compta amb 137 supermercats Bonpreu, 57 supermercats Esclat, 25 centres de recollida de la compra en línia, 60 benzineres EsclatOil, 14 minimercats i més de 70.000 llars adherides a la comercialitzadora d'energia elèctrica BonpreuEsclat Energia. La seva seu central es manté a Osona, a les Masies de Voltregà.

En aquests moments el grup està en un procés d'expansió. Entre els seus projectes, destaca la construcció de la nova central logística de Montblanc, que li permetrà doblar-ne la mida i estendre's al sud de Catalunya, on encara té marge per guanyar presència comercial. El complex estarà completat en dos anys, amb una superfície total de 103.600 m2 i una inversió de 204 milions. En aquest cas es tracta de la segona ciutat logística, ja que la primera es manté a Hostalets de Balenyà (Osona). Pel que fa a noves obertures de cara a 2025, pronostiquen obrir dos Bonpreu a Teià i Terrassa, dos Esclat a la Seu d’Urgell i Canovelles, a més d’un minimercat a Cabrera de Mar. Respecte a les benzineres EsclatOil n’hi haurà una de nova al Vendrell i també a Sant Pere de Ribes. La inversió total prevista serà de 150 milions d'euros.

Més informació
Bon Preu i Mercadona neguen un pacte de preus
Bon Preu incorpora 400 persones
Bonpreu i Esclat actuen per reduir el cost de la cistella de la compra
Avui et destaquem
El més llegit