Barcelona Wine Week tanca una edició rècord i ampliarà espai el 2025

Durant tres dies, 952 cellers de 73 D.O. de tot l’Estat han mostrat els seus millors vins a grans compradores nacionals i internacionals

La fira ha crescut un 15% tant en xifra d’expositors com en metratge | Cedida La fira ha crescut un 15% tant en xifra d’expositors com en metratge | Cedida

La Barcelona Wine Week (BWW), el saló de referència del vi espanyol de qualitat, tanca portes aquest dimecres a Fira de Barcelona amb xifres rècord: 952 cellers de 73 Denominacions d'Origen i prop de 21.000 visitants professionals, un 20% internacionals. En total, durant l’esdeveniment s’han celebrat més de 12.000 reunions de negoci entre empreses expositores i els 1.000 grans compradores nacionals, i 650 importadors clau internacionals de països estratègics com ara els Estats Units, Alemanya, Canadà, Països Baixos, Regne Unit o la Xina, convidats per la BWW en col·laboració amb ICEX.

Després de l'èxit de la seva quarta edició, que ha crescut un 15% tant en xifra d’expositors com en metratge, la mirada ja està posada en la de 2025, en la qual la fira, prevista entre el 3 i 5 de febrer del 2025, ampliarà metratge per a respondre a l'alta demanda dels cellers i visitants professionals, sense abandonar la seva emblemàtica ubicació en el recinte firal de Montjuïc.

Més info: Barcelona brindarà a la BWW per un sector vinícola més digital

Una de les tres fires del vi més rellevants d'Europa

“En només quatre edicions, Barcelona Wine Week s'ha convertit en una de les tres fires del vi més rellevants d'Europa" ha apuntat el president del saló, Javier Pagés, qui ha afegit que "aquest èxit de convocatòria ens obliga a redimensionar-nos, a créixer per a acollir més cellers i més compradors, però sense perdre l'essència d'exclusivitat i qualitat de l'esdeveniment.”

Durant tres dies, s'han servit més de 300.000 copes de vi de grans empreses com Juvé & Camps, Vicente Gandía, Freixenet o Vallformosa, així com centenars de petits i mitjans cellers agrupats en més de 70 Denominacions d’Origen i altres segells de qualitat. Les que han tingut major presència han estat la DO Ribera del Duero, la DOCa Rioja i la DO Cava, però també hi han participat moltes altres com Alacant, Mallorca o Cigales.

Durant tres dies, s'han servit més de 300.000 copes de vi de grans empreses

El saló també ha comptat amb més de 160 experts que han analitzat els grans reptes i macrotendències del sector. Des de l'adaptació al canvi climàtic i els avanços en sostenibilitat a la tendència a utilitzar recipients singulars per a elaborar el vi, més enllà de la fusta. Han participat prestigiosos elaboradors, com Dominik Huber i Sara Pérez (D.O.Ca Priorat), Masters of Wine com Fernando Mora i Almudena Alberca o experts com Peter Richards i Beth Willard.

Més informació
La BWW escala en l'àmbit internacional i prepara una ampliació expositiva
El ministre Planas inaugura el saló Barcelona Wine Week 2024
La Barcelona Wine Week tanca amb un impacte de 12 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit