Cellnex equiparà habitatges de lloguer social amb IoT al País Basc

La companyia hi posarà sensors que permetin recollir, transmetre i monitoritzar dades relacionades amb la detecció de temperatures i nivells d'humitat

Gràcies a l'IoT podran anticipar qualsevol situació anòmala o de risc | iStock Gràcies a l'IoT podran anticipar qualsevol situació anòmala o de risc | iStock

El Govern basc ha adjudicat a Cellnex Telecom un projecte per desenvolupar i aplicar tecnologies de sensorització i connectivitat vinculades a l'Internet de les Coses (IoT) en 114 habitatges públics de lloguer social a Vitòria, segons han informat en un comunicat.

Ho ha fet a través de la seva societat pública Alokabide amb l'objectiu d'equipar aquests habitatges amb sensors que permetin recollir, transmetre i monitoritzar dades relacionades amb la detecció de temperatures i nivells d'humitat per, així, conèixer les condicions de confort dels usuaris que hi viuen.

D'aquesta manera, podran analitzar les possibles accions per facilitar la tutela energètica d'aquestes llars connectades, però no només això. Cellnex també configurarà la plataforma d'IoT necessària per l'emmagatzematge d'aquestes dades a distància, així com el quadre de comandament a partir del qual es podrà processar la informació i generar indicadors.

Gràcies a això, Alokabide podrà anticipar qualsevol situació anòmala o de risc, optimitzar l'ús dels recursos i prendre decisions sobre possibles actuacions en funció dels paràmetres obtinguts.

 

Més informació
Cellnex col·loca 200 milions d'euros en bons fins el 2026
Deutsche Telekom premia Cellnex pels seus estàndards de qualitat
Cellnex reafirma la seva aposta per la IoT amb Nearby Sensor
Cellnex inverteix 250 milions d'euros en 5G
Avui et destaquem
El més llegit