Castell d’Or planeja duplicar la producció de cava

Aquest celler de Vila-rodona inverteix per incrementar les exportacions, que ja suposen el 80% de la seva producció

Una ampolla de cava sense alcohol de Castell d’Or | Castell d’or Una ampolla de cava sense alcohol de Castell d’Or | Castell d’or

L’empresa Castell d’Or, participada per 16 cooperatives vitivinícoles, majoritàriament de les comarques de Tarragona, ha invertit 2,7 milions d’euros en una nova línia d’envasat que li permetrà duplicar la producció.

Aquesta inversió s’ha efectuat en les seves instal·lacions de Vila-rodona (Alt Camp), inaugurades fa dos anys amb una inversió inicial de 5,5 milions d’euros. Amb l’entrada en funcionament de la nova línia d’envasat, Castell d’Or estarà en condicions de passar dels 9,5 milions d’ampolles anuals fins un màxim de 22 milions.

Els caves de Castell d’Or arriben a 38 països, que inclouen els Estats Units i el Japó

Castell d’Or ha crescut en els últims anys gràcies a l’exportació, a on destina el 80% de la producció. Els seus caves arriben a 38 països, sobretot de l’Europa central, però també als Estats Units i al Japó.

El 2020 va concentrar la producció en les instal·lacions de Vila-rodona, que compten amb 8.700 metres quadrats. Inclouen dues plantes subterrànies d’envelliment del cava.

Aquest projecte va ser impulsat per nou cooperatives entre les quals destaca el Celler Cooperatiu i Secció de Crèdit de Vila-rodona. En l’actualitat compta amb 16 cooperatives sòcies. Segons informació de Diari de Tarragona, la majoria són de les comarques de Tarragona (L’Espluga de Francolí, Barberà de la Conca, Vila-rodona, Bràfim, Nulles, La Nou de Gaià, L’Arboç, Bellvei y Calafell), però també n’hi ha de l’Alt Penedès, Garraf i les Garrigues.

Castell d’Or va tancar 2021 amb una facturació de 17 milions d’euros. La previsió és superar els 20 milions aquest 2022. Prop de 2.200 famílies pageses treballen per aquest marca. Produeixen vins, però, sobretot, caves i, fins i tot, una línia de cava sense alcohol.

Més informació
Missatges pacificadors del ‘cava no català’
El ‘cava no català’ irromp en el consell regulador
Eleccions al Consell del Cava: Codorníu queda fora i València pugna per entrar
Avui et destaquem
El més llegit