Cellnex inverteix 250 milions d'euros en 5G

El gestor de telecomunicacions assegura que l’operació amb la francesa Bouygues Telecom tindrà un impacte positiu anual de 19 milions en termes d’Ebitda

El centre de Cellnex de Montserrat El centre de Cellnex de Montserrat

Cellnex Telecom ha tancat un nou acord amb la companyia francesa Bouygues Telecom que suposarà la inversió de 250 milions d’euros en la posada en marxa de 88 Oficines Metropolitabes (MO) i Oficines Centrals (CO) en els pròxims cinc anys, fins el 2024, segons ha informat l'empresa en un comunicat.

Més info: Cellnex se suma a 5G Barcelona

Cellnex explica que aquestes instal·lacions, MO i CO, són infraestructures "estratègiques" amb capacitats de concentració de tràfic que han de tenir un protagonisme "clau" en el desplegament futur de les xarxes 5G.

La inversió de 250 milions d’euros, que tindrà un ritme més intens en els anys finals del període del contracte, es preveu que generi un Ebitda ajustat anual d’aproximadament 19 milions d’euros, des del moment que totes les instal·lacions estiguin a "ple rendiment".

Bouygues Telecom serà "el principal client" d’aquests actius, després que la mateixa operació vagi acompanyada d’un contracte marc de serveis.

Més informació
Cellnex torna a col·laborar amb Save the Children i Metges Sense Fronteres
Les prejubilacions escurcen els beneficis de Cellnex
Avui et destaquem
El més llegit