Cellnex completa la seva ampliació de capital per 2.500 milions d'euros

La demanda supera més de 38 cops l'oferta i les noves accions emeses equivalen a un 29% del capital abans de l'ampliació

Franco Bernabè és el president no executiu de Cellnex Franco Bernabè és el president no executiu de Cellnex

El 99,53% de titulars de drets de subscripció preferent d'accions de Cellnex acudeixen a l'ampliació de capital per 2.500 milions d'euros, ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Així, s'ha subscrit totalment l'ampliació (el període de la qual de subscripció va començar l'11 d'octubre), i la demanda ha superat en 38,15 vegades el total de 86,7 milions d'accions noves de l'ampliació, i es preveu que aquestes noves accions procedents de l'ampliació iniciïn el 7 de novembre la seva negociació al mercat continu.

Les noves accions emeses equivalen a un 29% del capital abans de l'ampliació.

Com a resultat del prorrateig, els inversors que van sol·licitar accions addicionals han rebut un 0,000125% de les demandades.

Han acudit a l'ampliació i han exercitat els seus compromisos de subscripció ConnecT (titular del 29,9% del capital social), Canada Pension Plan Investment Board (4,95%), Prime Investment Partners (0,94%) i els membres del consell d'administració i directius que són titulars d'accions de Cellnex (0,06%).

L'ampliació es destinarà en part a finançar l'adquisició de la divisió de Telecomunicacions d'Arqiva (anunciada el 8 d'octubre), així com altres projectes en cartera.

Més info: Cellnex s'expandeix en el Regne Unit amb la compra d'Arqiva

Des que Cellnex va sortir a Borsa (maig de 2015), ha anunciat inversions i compromisos d'inversió -que s'estenen fins al 2027- per valor d'uns 10.800 milions d'euros, destinats a adquirir o construir, en els set països europeus on opera, fins a 42.700 emplaçaments, que se sumen als aproximadament 10.000 que tenia la companyia en aquell moment.

El conseller delegat de Cellnex, Tobias Martínez, ha subratllat que gairebé tots els titulars de drets de subscripció preferent d'accions "han donat suport l'ampliació reforçant el seu compromís i interès amb el projecte de creixement de la companyia".

També ha destacat que la demanda total hagi superat en més de 38 vegades l'oferta de noves accions, com "un clar indicador de l'interès i atractiu que el projecte de Cellnex segueix despertant" entre els inversors, també tenint en compte que la companyia va executar al març una ampliació per uns 1.200 milions.

En anunciar-se l'ampliació el 8 d'octubre, el president de Cellnex, Franco Bernabè, va destacar el suport del Consell "a una estratègia de creixement sostingut" que, en una mica més de quatre anys des de la sortida a Borsa, els ha portat a estendre's a set països a Europa, més que doblegar les seves principals magnituds i al lideratge europeu entre els operadors d'infraestructures de telecomunicacions, va dir.

Cellnex Telecom és el principal operador neutre europeu d'infraestructures de telecomunicacions sense fils, amb una cartera projectada de fins a 53.000 emplaçaments incloent previsions de desplegament fins a 2027, i està a Espanya, Itàlia, Països Baixos, França, Suïssa, Irlanda i Regne Unit.

Més informació
Cellnex compra l'operador de telecomunicacions irlandès Cignal
Cellnex nomena Franco Bernabè nou president no executiu
Els serveis per a operadors mòbils eleven un 11% els ingressos de Cellnex
Avui et destaquem
El més llegit