Cellnex compra les torres de CK Hutchison a Àustria, Irlanda i Dinamarca

La companyia incorpora 7.050 emplaçaments dels 24.600 inclosos a l'acord, que té un valor global de 10.000 milions d'euros

El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez | ACN El conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez | ACN

Cellnex ha tancat la compra de les torres de comunicació de CK Hutchison a Àustria, Irlanda i Dinamarca després de rebre llum verda de les autoritats de competència irlandeses i austríaques. En un comunicat, la companyia informa de l'adquisició de les primeres 7.050 torres i emplaçaments del total de 24.600 que integraven la cartera del conglomerat a Europa. El pacte també inclou els actius de Suècia, Itàlia i Regne Unit, una compra es farà efectiva "en els pròxims mesos".

L'operació arriba en global a un valor de 10.000 milions d'euros i els acords contemplen, a més, el desplegament de 5.250 nous emplaçaments en vuit anys amb una inversió addicional de 1.400 milions d'euros, que representen una participació del 5% a la companyia.

L'import global de les transaccions als sis països arriba als 10.000 milions d'euros: 8.600 milions en efectiu i 1.400 milions d'euros en accions que representen una participació al voltant del 5% en la companyia. Cellnex ha compromès el pagament en efectiu de les operacions en els tres països en què ja s'ha tancat l'acord, així com a Itàlia i Suècia, mentre que al Regne Unit el pagament serà amb efectiu i noves accions de la companyia.

L'entrada de CK Hutchison en el capital de Cellnex no es produirà fins al tancament complet de l'operació al Regne Unit. Cellnex ha tancat i tancarà contractes de prestació de serveis a llarg termini amb CK Hutchison en els diferents països per un període inicial de 15 anys prorrogables per altres 15 i períodes subsegüents de cinc anys.

Més informació
Cellnex, entre els líders mundials en sostenibilitat
Cellnex col·loca 1.500 milions d'euros en bons convertibles
Avui et destaquem
El més llegit