La ciberseguretat i la BI, protagonistes del Kit Digital de Parlem

La integració d'Infoself a l'operadora catalana permet la gestió d'unes ajudes dels fons europeus que suposen una "bombolla d'oxigen" per a la pime del país

Una botiga de Parlem Telecom | Cedida Una botiga de Parlem Telecom | Cedida

En termes generals, les petites i mitjanes empreses catalanes tenen un bon grau de digitalització. Al teixit empresarial del país treballa en termes de tecnologia, però, com constaten des de Parlem Empreses, encara "queda molta feina per fer". "Al final les empreses ens acomodem amb unes eines de treball, i fem servir el que tenim de la millor manera que sabem", confirma el director del departament de serveis a empreses de l'operadora David Ayats, incorporat com a directiu amb l'adquisició de la gironina Infoself a finals de 2021. El costum, les rutines establertes i els sovint elevats costos de la digitalització contribueixen al fet que moltes empreses del país no s'hagin plantejat portar les seves transicions tecnològiques fins al final i adaptar-se completament a mercats canviants.

Per revertir aquesta tendència, amb el finançament dels Fons Europeus Next Generation EU, el Ministeri d'Afers Econòmics i Digitalització de l'Estat ha impulsat dins el programa Acelera Pyme el seu projecte Kit Digital. Es tracta d'un paquet de subvencions dedicat a la millora de la digitalització de pimes de menys de 50 treballadors. Amb la integració d'Infoself, un dels principals agents digitalitzadors del país reconeguts pel programa, els serveis tecnològics de Parlem podran arribar a tot un teixit empresarial amb un elevat potencial productiu i competitiu. "Que Infoself sigui un agent digital i un gestor dels fons és un accelerador, i l'empresa catalana hi és conscient i ho necessita", constata el responsable de consultoria de Parlem Empreses Carlos Fernàndez.

Fernàndez: "Els productes estrella del Kit Digital seran la ciberseguretat i la Business Intelligence"

A aquest efecte, Parlem Empreses ofereix a les potencials pimes beneficiàries fins a 10 categories de serveis i productes finançats pel Kit Digital que poden servir a petites i mitjanes empreses de tots els sectors i verticals ja sigui a encetar la seva transició tecnològica o a complementar les seves estructures digitals existents. Segons apunta Fernàndez, "els productes estrella seran la ciberseguretat i la Business Intelligence". Com a partner platí de la nord-americana especialitzada Watchguard, Parlem Empreses i Infoself oferiran als seus clients tres productes del fabricant per "cobrir els requeriments de protecció al lloc de treball, correu electrònic i protegir contra els enllaços de webs malicioses". Amb un preu de 125 euros per equipament, la subvenció màxima oferta per l'Estat en aquest segment és de 6.000 euros per client.

"La pime catalana és cada cop més susceptible a ciberatacs, i veu una necessitat més imperiosa d'aplicar mesures de seguretat a les seves instal·lacions", explica Ayats, que reivindica un "equip molt ben format i especialitzat" com el que aporta Infoself a Parlem – quelcom que "dona molta tranquil·litat" als potencials clients. Pel potencial d'aquest equip i els col·laboradors de primer nivell com Watchguard, Fernàndez considera el vertical de la ciberseguretat el "puntal més fort de la línia de negoci" de l'empresa, i el principal actiu dins del programa Kit Digital. "El món dels serveis informàtics demana donar solucions adreçades a la prevenció d'atacs de hackers, ransomware, phising..." com els que la pime del país pot adquirir mitjançant els serveis de Parlem Empreses i Infoself.

Per la seva banda, els serveis d'analítica i Business Intelligence del programa Kit Digital dins de Parlem Empreses servirien per millorar l'eficiència de les vendes, l'anàlisi de tendències del mercat i l'adaptació a les preferències dels clients de la pime catalana. "Es tracta d'un producte molt competitiu i que s'adequa molt bé a les empreses catalanes per controlar el negoci, veure-hi desviacions i gestionar el conjunt de l'empresa", explica Ayats. "Si jo tinc informació puc canviar el rumb de la meva empresa i millorar-lo. La BI ajuda les empreses així, i això forma part del Kit Digital", afegeix Fernàndez. Els paquets d'intel·ligència de negoci estan subvencionats amb un màxim de 4.000 euros per programa, amb un espectre de preus fixos pels serveis que van des dels 24 fins als 455 euros al mes.

Ventall de productes i serveis

D'entre la resta dels 10 paquets que ofereix Parlem Empreses de la mà d'Infoself en el marc del Kit Digital destaca també la de gestió de processos. En aquest cas, com recordava Fernàndez, l'agent digitalitzador gironí ofereix als clients els productes de Sage, empresa de què també són partners. Aquest tipus d'eines, com indica Ayats, "optimitzen els processos" de la pime catalana. "Moltes tasques que abans trigaves hores a fer s'optimitzen amb eines d'analítica i facturació", apunta el director de Parlem Empreses, que les considera palanques per fer més eficient els negocis del país. La gestió de processos passa per la gestió comercial, comptabilitat integrada, així com solucions dedicades a l'Horeca, amb una subvenció de fins a 6.000 euros de la mà dels NGEU.

Ayats: "La digitalització no és un cost, és una inversió en eficiència i en donar una imatge millor"

La ciberseguretat, la gestió de processos i la BI són les propostes més profundes d'una cartera que també passa per serveis com la gestió web, el màrqueting digital, la gestió de comerços electrònics o la de xarxes socials. També destaca la que, de fet, tot i ser la "més bàsica", com reconeix Fernàndez, compta amb la subvenció més elevada: les eines office, mitjançant un paquet Microsoft 365 subvencionat amb fins a 12.000 euros. Amb les ofertes de plataformes de factura electrònica o comunicacions segures, amb ajudes de 1.000 i 6.000 euros dels fons NGEU respectivament, l'oferta de Parlem Empreses i Infoself cobreix totes les necessitats de digitalització i noves tecnologies de les petites i mitjanes empreses del país.

"Les empreses del país pensen que si complim els requeriments com a agent digitalitzador homologat, se'n refien" celebra Fernàndez, que considera que la promoció que ofereix farà que els serveis d'Infoself mitjançant el Kit Digital arribin una gran majoria del teixit empresarial del país. El programa de subvencions de l'Estat finançat pels Fons Europeus serveix per activar la transformació d'una petita i mitjana empresa entre la qual "normalment es creen recances, i quan parles de xifres, acaben frenant-ho". Les ajudes econòmiques de les administracions serviran, mitjançant paquets com el de Parlem Empreses i Infoself, per encetar les transicions digitals de les pimes catalanes, que, amb aquesta injecció econòmica, podran veure que "la digitalització no és un cost, és una inversió en eficiència i en donar una imatge millor", conclou Ayats.

Més informació
Parlem compra Infoself per accelerar la digitalització a les pimes del país
Parlem Ventures accelerarà 12 startups en la seva primera convocatòria
Parlem Ventures, la nova acceleradora en català
Avui et destaquem
El més llegit