Parlem compra Infoself per accelerar la digitalització a les pimes del país

L'operadora aposta per un gran paquet tecnològic amb els serveis de connectivitat, ciberseguretat i solucions cloud de l'empresa gironina

El CEO de Parlem, Ernest Pérez Mas, amb el director general de Parlem Empreses, David Ayats | Cedida El CEO de Parlem, Ernest Pérez Mas, amb el director general de Parlem Empreses, David Ayats | Cedida

Parlem Telecom fa una aposta per l'ampliació de serveis tecnològics al teixit de petites i mitjanes empreses catalanes amb l'adquisició del 100% de la gironina Infoself Grup, una tecnològica b2b especialitzada en serveis de cloud computing, connectivitat i ciberseguretat en entorns empresarials. Amb més de 25 anys d'experiència en la digitalització d'ecosistemes empresarials, Infoself projecta "un gran creixement, oferir el seu servei a empreses a què fins ara no podien arribar", segons ha declarat el soci de l'empresa i responsable de l'àrea de consultoria digital de Parlem Empreses, Carles Fernàndez.

Des de Parlem consideren l'adquisició com un pas clau per "esdevenir una operadora de telecomunicacions molt competitiva en el sector empresarial català". Tal com constata el mateix Fernàndez, la integració d'Infoself permetrà a l'operadora complementar els seus serveis com a TelCo amb solucions que el mateix director considera necessàries per al procés de digitalització de les companyies de tota mida del país. Amb diverses verticals, totes elles adreçades a la digitalització b2b, Infoself afegirà als paquets de Parlem solucions des del desenvolupament de sistemas fins a la ciberseguretat, el desenvolupament i màrqueting web o els serveis cloud per emmagatzematge de dades.

Fernández: "Parlem podrà oferir uns nous serveis de ciberseguretat i de cloud que fins ara no tenia capacitat de proporcionar"

L'operadora de telecomunicacions destaca aquesta nova capacitat per oferir serveis tecnològics de valor afegit als clients que ja podien comptar amb ells per a les seves necessitats de connectivitat. Segons han comunicat, Parlem Telecom valora especialment la possibilitat d'aconseguir clients entre empreses del país, ja que "podrà oferir uns nous serveis de ciberseguretat i de cloud que fins ara no tenia capacitat de proporcionar". El nou responsable de consultoria de Parlem Empreses celebra, a més, una "nova confiança" a l'accés dels serveis d'Infoself. "Tu pots anar a una gran empresa perquè tens un bon servei, però no saps si el directori d'IT confiarà en tu; Parlem ofereix el múscul per poder accedir als seus clients", ha afirmat Fernàndez. 

La col·laboració de Parlem Telecom amb Infoself mitjançant la integració de serveis d'IT a Parlem Empreses servirà, segons Fernàndez, per acccelerar encara més la transformació d'un teixit empresarial català que "no està malament, però queda molta feina a fer". A més dels serveis en sí mateixos i el valor afegit a oferir a les pimes del país, Infoself ofereix a Parlem la possibilitat de gestionar les ajudes a la digitalització procedents dels Fons Europeus Next Generation EU mitjançant eines com el Kit Digital del Ministeri d'Afers Econòmics i Digitalització de l'Estat, un procés amb un gran potencial transformador per la pime del país. "Els fons NGEU són una bombolla d'oxígen tan gran que l'empresa confia que es pot digitalitzar", celebra Fernàndez.

Integració

Després d'un curs 2021 amb una facturació de 4 milions d'euros i un Ebitda d'uns 400.000 euros, Infoself s'integra al 100% en Parlem amb l'objectiu, segons la catalana, de convertir-se en "l'operadora de proximitat de referència per a les pimes catalanes en la seva tasca imprescindible de digitalització". Així, els 40 treballadors d'Infoself passaran a formar part de Parlem Telecom amb tasques relacionades amb els serveis a empreses, en un procés que comporta formació i aprenentatge mutu per part de tots dos equips. "Tot l'equip comercial de Parlem treballa colze a colze perquè tots tinguem el know how de tots els productes", afirma Fernàndez, que troba en la integració de serveis la clau de volta de l'èxit d'aquest projecte. 

"Catalunya tindrà una empresa més òptima i més segura"

A banda de la cooperació de l'equip i la del mateix Fernàndez en la tasca de consultoria digital, l'equip directiu d'Infoself també ocuparà llocs rellevants dins l'organigrama de Parlem. Així, el director general d'Infoself, David Ayats, passarà a ocupar la direcció general de Parlem Empreses - càrrec corresponent fins ara a Sergi Galofré, que en endavant assumirà la direcció comercial de Parlem Telecom. El soci fundador i administrador d'Infoself Xavier Vendrell Font - un dels especialistes en la vertical de ciberseguretat - serà el nou responsable de l'àrea, precisament, de ciberseguretat de Parlem Empreses.

Segons les estimacions de Parlem Telecom, la integració d'Infoself dins de la línia de negoci d'Empreses pot "fer créixer considerablement el número de clients empresarials durant el 2022". L'operadora, de fet, confia a duplicar la quota d'empreses a la seva cartera de clients, passant del 10% actual a un 20%. "El creixement de Parlem i la divisió d'Empresa serà exponencial" confirma Fernàndez, que considera que els seus serveis de la mà de l'estructura de l'operadora tenen el potencial d'accelerar la transformació digital de l'ecosistema pime català. "Catalunya tindrà una empresa més òptima i més segura, i hem d'entendre que l'aposta per la IT és una inversió, no una despesa", conclou el responsable de consultoria. 

Més informació
Parlem Ventures accelerarà 12 startups en la seva primera convocatòria
El criptovalor no fungible del català. Parlem-ne!
Parlem Ventures, la nova acceleradora en català
Avui et destaquem
El més llegit