Ciments Molins rebutja tornar la seu a Catalunya

Julio Rodríguez tornarà a ser conseller delegat de la companyia i s'aprova el repartiment d'un dividend de 0,16 euros

La planta de Ciments Molins La planta de Ciments Molins

Els accionistes de Ciments Molins rebutgen tornar la seu a Catalunya. El 76,4% dels assistents s'oposa a traslladar el domicili social de l'empresa a Sant Vicenç dels Horts. En la junta han participat accionistes que representen el 93,03% del capital social. A banda de prendre la decisió de fer romandre la seu de l'empresa a Madrid, també han aprovat els comptes corresponents a l'exercici 2018, amb un benefici net del 85 milions d'euros, un 4% menys que l'any anterior per la situació dels mercats de Mèxic i Argentina i l'evolució negativa del tipus de canvi. En termes comparables de tipus de canvi, perímetre i no aplicació de l'ajust per hiperinflació a l'Argentina, el beneficia hauria crescut un 37%. La xifra d'ingressos s'ha situat en els 765 milions d'euros, un 2% menys, però en termes comparables la facturació hauria crescut un 15%, apunta la companyia en un comunicat.

Més info: Divisió familiar a Ciments Molins pel retorn de la seu social a Catalunya

Reelecció del conseller delegat

En l'última junta, el consell d'administració de Ciments Molins també ha acordat la reelecció de Julio Rodríguez Izquierdo com a conseller delegat de la companyia i l'aprovació del repartiment d'un dividend de 0,16 euros per acció el pròxim 11 de juliol. En concret, la junta d'accionistes ha donat el vistiplau a la reelecció de Rodríguez com a conseller executiu per un nou període estatutari de quatre anys, amb el vot a favor del 99,92% del capital present en la reunió.

Així mateix, la junta ha aprovat la reelecció d'Andrea Kathrin Christenson com a consellera independent, també per un període de quatre anys, a proposta de la comissió de Nomenaments i Retribucions i amb l'informe favorable previ per part del consell. A més d'aquestes reeleccions, la junta ha donat el seu vist i plau a la gestió del consell durant l'últim exercici, ha determinat la seva remuneració màxima en 2,55 milions d'euros anuals de forma conjunta, ha reelegit a Deloitte com a auditor dels seus comptes i ha aprovat un nou dividend.

Més informació
Ciments Molins tanca pla el primer trimestre: guanya 20,4 MEUR
Uruguai, Bangladesh i l'Estat espanyol fan créixer Ciments Molins
Mèxic impacta en els beneficis de Ciments Molins
Avui et destaquem
El més llegit