Multa a Zero Electrum i Catgas Energia

Competència castiga les dues comercialitzadores elèctriques catalanes per vulnerar les "mesures de protecció del consumidor"

La façana de la CNMC La façana de la CNMC

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha sancionat les comercialitzadores elèctriques catalanes Zero Electrum i Catgas Energia amb dues multes de 350.000 i 150.000 euros, respectivament. Competència ha considerat que les companyies van vulnerar les "mesures de protecció del consumidor" durant el procés de traspàs del contracte dels clients de Zero Electrum a Catgas Energia amb motiu de la inhabilitació de la primera com a comercialitzadora elèctrica a l'abril de 2016. La resolució de la CNMC difosa aquest dimarts afirma que les companyies no van informar en el termini legal als clients de Zero Electrum.

L'organisme considera que Zero Electrum i Catgas Energia no van informar degudament als clients afectats pel traspàs d'una companyia a l'altra del seu contracte

ompetència explica que les companyies van pactar el traspàs "massiu" de contractes amb la voluntat de fer-ho en el període "més breu possible". Es tracta d'una "infracció greu" perquè la comunicació del traspàs es va fer "tard" amb la qual cosa no van donar als clients la opció de meditar "durant el termini d'un mes" si volien formalitzar el contracte amb Catgas Energia o passar-se a una altra companyia. De fet, la CNMC apunta que alguns dels traspassos de contracte es van fer abans que s'enviés la comunicació.

Més informació
La CNMC diu que l'habitatge turístic no influeix en el preu del lloguer
La CNMC bat rècord de sancions 
La CNMC sanciona amb 300.000 euros Orange Catalunya
Avui et destaquem
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

El més llegit