CA | ES

CCOO denuncia que el sou de Gortázar multiplica per 174 el salari més baix de Caixabank

El sindicat demana a l'entitat que els avancin detalls sobre l'ERO que afectarà més de 2.000 treballadors

El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar | Caixabank El conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gortázar | Caixabank

CCOO ha denunciat aquest dijous que el sou del conseller delegat de Caixabank, Gonzalo Gotrtázar, multiplica per 174 el salari de l'empleat que menys cobra de l'entitat. Segons un comunicat, Gortázar cobra un sou de 2,6 milions d'euros anuals mentre que el del treballador que guanya menys és de 15.927 euros.

En la mateixa línia, CCOO assegura que el cost de la plantilla que menys guanya és un 7% mentre que el 20% del cost dels que més guanyen suposen el 37%. D'aquest darrer 20%, una tercera part serien directius. Aquest dijous, s'ha celebrat la quarta Mesa de negociació sobre l'ERO que afecta 2.157 treballadors. Segons els sindicats, en aquesta nova reunió els responsables de l'entitat no els ha avançat cap detall de les condicions per a l'extinció d'aquests contractes. La propera trobada serà el dijous 7 de febrer a Barcelona.

CCOO ha insistit que les baixes "han de ser voluntàries" i ha lamentat l'"ocultisme de l'empresa", a qui acusa de no voler negociar, i ha deixat clar que no acceptarà "retallades, desregulació ni empitjorament de les condicions". En el comunicat, el sindicat recorda també que el Consell d'Administració aprovarà els resultats del 2018 i afirmen que seran "els més alts de la història de Caixabank". Els representants sindicals han remarcat que "són el resultat de l'esforç de tota la plantilla".

Més informació
Caixabank col·loca 1.000 milions d'euros en la seva primera emissió de bons del 2019
Caixabank prepara un ERO que pot afectar més de 2.000 treballadors
CaixaBank s'estrena al Canadà
Avui et destaquem
El més llegit