
La 24a edició de Construmat ha tancat aquest dijous les portes al recinte Gran Via de Fira de Barcelona amb 22.300 visitants i amb el focus posat en la sostenibilitat, la industrialització i la tecnologia. L'esdeveniment, que vol ser aparador de la transformació del sector de la construcció, ha comptat amb la participació de 368 empreses, el 35% vingudes de 22 països de l'estranger.
El certamen ha estat escenari d'exhibició de solucions industrialitzades per al sector, de presentació de materials més sostenibles o de sistemes per a l'eficiència energètica i de la digitalització de processos en el disseny, entre d'altres. La fira també ha dissenyat un decàleg de mesures "imprescindibles" per resoldre l'escassetat d'habitatges.
El president de Construmat, Xavier Vilajoana, ha assenyalat que el saló "ha fet un salt important tant en l'oferta comercial com en el congrés i les activitats, tot marcant el camí cap a la consolidació d'un model de construcció més sostenible, tecnològic i col·laboratiu".
Adeu fins al 2027
Vilajoana ha subratllat també el "consens sectorial" que s'ha assolit per "visibilitzar el paper de la construcció com a motor de canvi per respondre a un desafiament social urgent, com és l'accés a l'habitatge". Amb l'èxit d'aquesta edició, la pròxima cita haurà d'esperar dos anys i arribarà entre el 18 i el 20 de maig del 2027. Serà la 25a vegada que tingui lloc un congrés de Construmat. Novament, a la capital catalana.