Cooltra surt de la ciutat i estrena motos d'alta gamma

L'empresa de mobilitat presenta Cooltra Prime, un servei de 'motosharing' que permetrà fer trajectes a tota l'àrea metropolitana amb motos de BMW

Les noves motos d'alta gamma de Cooltra que podran circular per tota l'àrea metropolitana | Cedida Les noves motos d'alta gamma de Cooltra que podran circular per tota l'àrea metropolitana | Cedida

Cooltra surt de la ciutat. L'empresa de mobilitat sostenible ha presentat un nou servei, Cooltra Prime. La idea de motosharing és la mateixa que ofereix actualment amb eCooltra. Hi ha tres diferències: els usuaris podran fer trajectes interurbans -de moment dins l'àrea metropolitana de Barcelona-, les motos són d'alta gamma i no es troben repartides per la zona d'ús, sinó que es podran recollir i deixar a aparcaments concrets.

La companyia ha signat un acord amb BMW i el nou servei funcionarà a partir de la setmana que ve amb el model Motorrad C evolution d'aquesta marca. Els vehicles de dues rodes són completament elèctrics i tenen una autonomia de fins a 100 quilòmetres. Arriben a una velocitat de 120 km/h, fet que permetrà als usuaris cobrir desplaçaments per autopistes i autovies. El preu també varia. Les motos de Cooltra Prime costaran 19 euros l'hora i, si se supera aquest temps, 1,50 euros cada cinc minuts extra que s'utilitzin.  

Més info: Cooltra tanca un 2018 sobre rodes

Per accedir a aquesta modalitat del servei, l'empresa ha creat una nova aplicació, Cooltra Prime. La primera fase d'implantació inclou la presència d'aquestes motos a quatre aparcaments de Saba a Barcelona, però la intenció de Cooltra -segons ha explicat en un comunicat- és ampliar el número d'ubicacions en què estan disponibles els vehicles en els propers mesos. Els usuaris poden aparcar la motocicleta temporalment al carrer activant el mode pausa i, quan acaben d'utilitzar-la, retornar-la a un dels quatre aparcaments habilitats, situats a Gal·la Placídia, Hospital Clínic, plaça Catalunya i la Barceloneta.        

Als afores de Barcelona

L'objectiu a mig termini és aconseguir portar el servei a localitats com Sabadell, Terrassa i Sant Cugat. Cooltra Prime neix d'una necessitat que ha identificat l'empresa. "Detectem una creixent demanda d'usuaris que necessitaven el servei de motosharing a més zones, com per exemple per acudir a una reunió als afores de la ciutat", indica Timo Buetefisch, fundador i CEO del grup. 

Sobre l'acord amb BMW, considera que l'empresa d'automoció alemanya "s'ha posicionat com el nostre aliat per poder oferir un nou servei de mobilitat que ajudi a reduir la petjada de CO2 i a millorar la qualitat de l'aire que respirem". Cooltra Prime, com eCooltra, inclourà cascos a les motos, a més d'un suport amb carregador sense fils per al mòbil i quatre modalitats de conducció.  

Per conduir les noves motos, els usuaris han de tenir més de 25 anys i el carnet de moto A2. Actualment, el servei de motos elèctriques de petita cilindrada, eCooltra, està disponible a Barcelona, Madrid, València, Roma, Milà i Lisboa. 

Més informació
La Policia es mou en Cooltra
eCooltra arrenca a València
Cooltra premiada pel seu concepte de mobilitat sostenible
Avui et destaquem
El més llegit