El cop d'efecte d'Onalabs: ampliació de capital i aliança amb el Barça Innovation Hub

La startup de biomarcadors digitals en suor, que ha tancat una ampliació de capital d'1,8 milions, incorpora a l'accionarat l'entitat culer per impulsar el dispositiu Onasport

 Xavi Muñoz (CSO d'Onalabs), Joan Laporta (president del Barça) i Elisabet del Valle (CEO d'Onalabs) | Cedida Xavi Muñoz (CSO d'Onalabs), Joan Laporta (president del Barça) i Elisabet del Valle (CEO d'Onalabs) | Cedida

Onalabs Inno-Hub està d'enhorabona. La startup catalana pionera en el desenvolupament de dispositius mèdics capaços de llegir, mesurar i monitorar paràmetres físics i bioquímics de la pell a través de la suor, ha anunciat el tancament amb èxit d’una ampliació de capital d’1,8 milions d’euros. Un fet que li permet multiplicar per dos la seva valoració en el curt termini d’un any i, a la vegada, anunciar la incorporació a l'accionarat del Barça Innovation Hub (BIHUB), com a soci estratègic.

L'aliança amb l'entitat culer, que aportarà els seus principals actius no monetaris, contribuirà a l'impuls nacional i internacional de la companyia. A més, ambdues entitats col·laboraran en l’impuls comercial del dispositiu Onasport i en la seva progressiva evolució amb la incorporació de nous biomarcadors per a l’optimització de l’entrenament esportiu i la prevenció de lesions.

El dispositiu estrella és una solució de monitoratge portable en format de banda pectoral que mesura, en temps real, de forma contínua, remota i no invasiva, el nivell de lactat, la freqüència cardíaca, la pèrdua d’electròlits i la deshidratació a través de la suor. El monitoratge d’aquests paràmetres permet l’optimització dels entrenaments esportius i l’assoliment d’una major eficiència muscular. Per tant, els esportistes del Barça ajudaran a crear un producte més avançat per contribuir "a l’impuls d’un nou paradigma en la preparació física i la prevenció de les lesions".

L'aliança amb el Barça Innovation Hub contribuirà a l'impuls nacional i internacional d'Onalabs

“Tenim l’objectiu de convertir-nos en una empresa referent a nivell internacional en innovacions de monitorització remota i no invasiva de paràmetres de la salut, per poder aportar valor d’impacte a diferents disciplines, entre elles el sector de l’esport. Estem convençuts que l’entrada com a soci del Barça Innovation Hub ens permetrà fer una aliança disruptiva per reforçar el coneixement i lideratge en aquesta àrea i, que representarà l’inici de grans canvis i nous paradigmes en l’entrenament i monitorització de la salut esportiva”, apunta a VIA Empresa Elisabet del Valle, cofundadora i CEO d’Onalabs.

El paper del Barça en el món de les startups

En aquesta ocasió, Onalabs és la tercera startup participada pel BIHUB després de Visualfy, companyia que té com a missió fomentar l’accessibilitat de les persones amb sordesa o discapacitat auditiva, i d'Oliver, que ha desenvolupat una solució que fa accessible la gestió de les dades en clubs esportius de base per millorar el rendiment dels esportistes.

Més info: La startup catalana Onalabs obre una filial a Andorra per tractar salut i esport

Creat el 2017, la inversió del BIHUB en empreses emergents permet impulsar el motor d'innovació del FC Barcelona en un entorn on les startups poden adaptar tecnologies i solucions d’una forma ràpida i àgil. Per la seva banda, el club blaugrana ofereix els seus actius principals de marca, el seu coneixement i experiència, l'accés als esportistes i  a les seves instal·lacions, obrint d’aquesta manera les portes a establir sinergies amb els seus col·laboradors i partners.

Del Valle (CEO d'Onalabs): “Tenim l’objectiu de convertir-nos en una empresa referent a nivell internacional en innovacions de monitorització remota i no invasiva de paràmetres de la salut"

En l’actualitat el BIHUB es centra en quatre activitats principals: impulsar la innovació en la indústria de l’esport a través del suport a startups disruptives del sector, desenvolupar nous coneixements aplicats que es transfereixen a nous productes i serveis innovadors, oferir una àmplia oferta formativa gràcies al coneixement del FC Barcelona acumulat i a la divulgació de la innovació esportiva a través del Sports Tomorrow Congress.

Més informació
Barcelona mira el mar amb un full de ruta: la innovació
Catalunya, quarta regió europea amb més progrés en innovació
El nivell d'innovació a Catalunya creix un 11,5% durant els últims set anys
Avui et destaquem
El més llegit