El Corte Inglés presenta un ERTO per a 26.000 treballadors

Els grans magatzems allargaran la mesura fins que s'acabi l'estat d'alarma provocat pel coronavirus

El Corte Inglés de l'avinguda Diagonal de Barcelona | Cedida El Corte Inglés de l'avinguda Diagonal de Barcelona | Cedida

El Corte Inglés ha presentat un ERTO per causa de força major per a 25.900 treballadors del grup. Segons ha informat l'empresa de grans magatzems a través d'un comunicat, l'expedient s'allargarà fins que s'acabi l'estat d'alarma en què es troba el conjunt de l'Estat espanyol a causa del coronavirus.

L'objectiu de la companyia presidida per Marta Álvarez és "mantenir els llocs de feina". En concret, la mesura, que asseguren en el comunicat que és "temporal", afectarà 22.000 empleats d'El Corte Inglés, 2.000 de Sfera i 1.900 de la filial Viatges El Corte Inglés.

No s'aplicarà, en canvi, a la resta de divisions del grup, especialment les dels supermercats i hipermercats -Supercor i Hipercor-, a més de la resta d'establiments que compten amb productes de primera necessitat. Precisament aquesta setmana, la firma ha anunciat mesures de cara al públic per reduir els efectes del coronavirus. 

Més info: El Corte Inglés amplia al diumenge el seu servei de Click&Car

D'una banda, estén a diumenge el servei de Click&Car -de compra online i recollida als supermercats-. De l'altra, portarà la compra al domicili dels professionals sanitaris de manera gratuïta mentre duri la crisi. 

Més informació
El Corte Inglés portarà la compra a casa als sanitaris
El 9% de les persones ocupades ja estan immerses en un ERTO
El Corte Inglés es ven la filial informàtica per reduir el deute
Avui et destaquem
El més llegit