Covestro guanya 2.000 milions d’euros

L’alemanya tanca un any de rècord de vendes i reté la producció de Tarragona

La botiga online que llança Covestro oferirà fins a 80 productes La botiga online que llança Covestro oferirà fins a 80 productes

Covestro tanca un any de rècord de vendes. L’alta demanda de plàstics i la millora dels marges han fet que la companyia incrementi les vendes un 18,8% fins als 14.100 milions d’euros. La filial de Bayer ha guanyat 2.000 milions d’euros, elevant els beneficis un 151,6%. Així mateix, l’empresa preveu repartir un dividend de 2,20 euros aquest 2017.

El Ceo de Covestro, Patrick Thomas, ha celebrat que “hem registrat un impressionant resultat el 2017, superant amb escreix els nostres objectius generals”.

“En el nostre primer any com a empresa independent hem guanyat clarament i mostrat que el nostre èxit és sostenible”, ha afegit.

El benefici brut d'explotació ha millorat l'any passat un 70,6%, fins a 3.400 milions d'euros. Sobre Tarragona, l’empresa ha comunicat que com es va decidir continuar amb la producció, s’ha hagut de revistar les provisions i ara queden en 72 milions d’euros.

Covestro produeix, entre unes altres, la matèria primera que s'utilitza en les escumes rígides de poliuretà, que s'usa com a aïllant en edificis i frigorífics, per exemple, i també policarbonats.

De cara al 2018 Covestro, que l'any passat va decidir recomprar accions pròpies per valor d'1.500 milions d'euros equivalents al 10% del capital, preveu un creixement estable per la demanda de la indústria automobilística, de mobles i de la construcció, així com de la indústria electrònica.

En un futur, l’ús d’aquests materials s’estendrà, preveuen, a la mobilitat eléctrica, la construcció més eficient des del punt de vista de l'energia i els díodes emissors de llum, que s'usen en il·luminació i en les pantalles digitals.

Covestro vol incrementar notablement les inversions els propers anys i està obert per a adquisicions. L'endeutament net es va reduir el passat exercici fins a 283 milions d'euros, des dels 1.499 milions d'euros en 2016.

Covestro fabrica els seus productes en uns 30 centres repartits per tot el món i a finals de l’any passat comptava amb un equip d'aproximadament 16.200 persones a temps complet.

Més informació
Firenze: "No tenir Corredor Mediterrani ens costa temps, milions i competitivitat"
Bayer es desfà d'un 10,4% de Covestro
Covestro invertirà 200 milions d'euros a Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit