DE-CIX farà de Barcelona "el pròxim gran hub digital del món"

El líder mundial en punts d'intercanvi d'internet s'instal·la a Barcelona amb una "inversió clau"

El vicepresident de la Generalitat Jordi Puignero acompanyat del CEO de DE-CIX Ivo Ivanov | EP El vicepresident de la Generalitat Jordi Puignero acompanyat del CEO de DE-CIX Ivo Ivanov | EP

El principal operador mundial de punts d'intercanvi d'internet, DE-CIX, ha posat en marxa una nova plataforma d'interconnexió a Barcelona. La nova infraestructura permetria una millor connectivitat en tot el territori, quelcom que afavorirà, segons el vicepresident de polítiques digitals Jordi Puigneró, "produir una economia de serveis digitals" amb la instal·lació de nous centres de processament de dades.

Per al conseller delegat de l'empresa, Ivo Ivanov, "aquesta inversió és la base per crear creixement econòmic i prosperitat". El responsable de l'empresa ha coincidit amb el vicepresident de la Generalitat en la projecció de Barcelona com "el pròxim gran hub digital del món" mitjançant aquesta inversió.

DE-CIX ha fet una inversió propera a un milió d'euros en la posada en marxa d'aquesta infraestructura d'intercanvi d'internet. La nova plataforma no ha comptat amb inversió pública, però, com ha afirmat el mateix Puigneró, ha comptat amb la col·laboració del govern. Amb aquest acord, administració i empresa faciliten "la creació de llocs de treball d'alta qualitat de cara als pròxims anys". Aquesta instal·lació afegeix Puigneró, permet "preparar el país" per a la transició digital.

El conseller delegat de DE-CIX ha posat com a exemple per a Barcelona l'activitat de l'empresa a Frankfurt, on han instal·lat el seu ecosistema més gran a Europa. En paraules d'Ivanov, les infraestructures de la companyia, més de 35 centres de connectivitat amb "grans inversions" al darrere, han contribuït a la creació de 100.000 llocs de treball a la indústria de la regió.

Més informació
Puigneró assegura que el MWC "no penja d'un fil"
Catalunya, líder europeu en connectivitat
Connectivitat i 5G: l'aportació de Cellnex al MWC
Avui et destaquem
El més llegit