Elena Massot entra en la gestió hotelera

Les famílies Massot (Vertix) i Catalán (AC Hotels Marriot) constitueixen una gestora hotelera amb l’objectiu de créixer a “un ritme sostingut i sostenible”

Elena Massot, consellera delegada del grup Vertix | Marc Llibre Elena Massot, consellera delegada del grup Vertix | Marc Llibre

Elena Massot Puey, filla del fundador de la promotora Vertix, i Ignacio Catalán Heredero, fill del fundador d’AC Hotels, lideren la nova companyia de gestió hotelera Sabàtic Hotels & Resorts, amb tres establiments a Barcelona, Gavà i Sitges. Estudien la incorporació de més hotels. Com assenyala Massot, “aquesta gestora ha nascut per créixer a un ritme sostingut i sostenible”.

Sabàtic Hotels & Resorts es va constituir formalment a principis d’aquest any però no va ser fins el novembre passat que els representants de les famílies Massot i Catalán es van convertir en administradors mancomunats. Elena Massot precisa que es tracta d’una companyia de gestió hotelera, a mitges (50%) amb la família Catalán, amb la qual ja mantenien relacions “personals i professionals” de fa molts anys.

Vertix és la promotora i propietària dels hotels Gavà Mar, inaugurat el 2005, i AC Sants, el 2008, que van llogar a AC Hotels-Marriott. El juliol passat, Vertix va obrir el Sabàtic, de Sitges, que és el tercer hotel gestionat per la nova companyia dels Massot i els Catalán. En total, disposen de 237 habitacions.

Sabàtic Hotels estudia la incorporació de més establiments

La promotora de la família Massot va construir tres hotels si bé, fins aquest any, mai s’havia dedicat a la gestió hotelera. Elena Massot indica que Sabàtic Hotels & Resorts estudia la incorporació de més establiments, que necessàriament no han de ser de nova construcció ni promoguts per Vertix. Subratlla que es plantegen créixer a “un ritme sostingut i sostenible”.

Aquest estiu va obrir el Sabàtic, de Sitges, amb èxit de públic. Massot destaca “la bona arrencada”. Es tracta d’un hotel singular de 90 habitacions amb vistes al mar. Compta amb piscina exterior i diverses instal·lacions esportives, així com espais per al ioga, la meditació o per a la música en directe. També disposa d’auditori i sales de reunions. I el restaurant Pasatempo, encarat a la gastronomia mediterrània. De l’interiorisme se n’ha encarregat l’estudi de Sandra Tarruella, responsable de l’estilisme d’exclusius hotels i restaurants per tot el món, entre els quals hi ha el Celler de Can Roca.

ak bcnks sab tic sitges pool 13930 00342 Wide Hor
El Sabàtic, de Sitges, inaugurat el juliol passat | Sabàtic Sitges

El Gavà Mar, de 69 habitacions, compta amb piscina i accés directe a la platja, però també amb espais per a esdeveniments i reunions de negocis. L’AC Sants, de 78 habitacions, situat al costat de l’Estació de Sants de Barcelona, és un hotel urbà amb instal·lacions esportives.

La família Massot ha promogut hotels però és la primera vegada que entren en la seva gestió

A través de Sabàtic Hotels & Resorts, Elena Massot (Barcelona, 1974) entra per primera vegada en el negoci de la gestió hotelera. Des de 2015 és consellera delegada del grup Vertix, la promotora creada fa 50 anys pel seu pare, Felip Massot (Maldà, 1945). Centrada en el sector residencial, desenvolupament urbanístic, terciari (com el centre comercial Barna Sud i el parc de  negocis Mas Blau), hoteler i sanitari (com la Clínica Dexeus).

Elena Massot és cofundadora de l’associació empresarial Femcat, de la qual en va ser la primera dona que la va presidir (2019-gener de 2022), i es manté com a vicepresidenta primera de l’Associació de Promotors de Catalunya (APCE).

Ignacio Catalán Heredero és fill d’Antonio Catalán Díaz, fundador del grup hoteler AC, el qual també participa en la nova gestora Sabàtic Hotels & Resorts. El primer ho fa a través de la societat patrimonial Proyect Ich Cuarenta y Nueve i, el seu pare, mitjançant Anca Participaciones. Antonio Catalán continua com a president d’AC Hotels Marriott. El seu fill Ignacio va crear el 2014 la cadena Toc Hotels.

Més informació
Els hotels Miramar i Florida, a la venda per 60 MEUR
Els hotels de Barcelona tanquen la temporada d'estiu amb una ocupació del 87%
La Generalitat subhasta els últims hotels del llegat Anyó
Avui et destaquem
El més llegit