• Empresa
  • L'eMobility Expo tanca la seva segona edició amb 6.873 congressistes

L'eMobility Expo tanca la seva segona edició amb 6.873 congressistes

L'esdeveniment vol consolidar la Comunitat Valenciana com un punt estratègic de la mobilitat sostenible al sud d'Europa

València ha acollit un dels esdeveniments amb més prestigi internacional de l'àmbit de la mobilitat | Cedida
València ha acollit un dels esdeveniments amb més prestigi internacional de l'àmbit de la mobilitat | Cedida
Redacción VIA Empresa
València
16 de Febrer de 2024

L’eMobility Expo World Congress ha tancat la seva segona edició amb la presència de 6.873 congressistes a les instal·lacions de Fira de València. L’esdeveniment consolida el paper de la Comunitat Valenciana com a regió estratègica de mobilitat sostenible al sud d’Europa. Aquesta setmana, totes les persones assistents han descobert les tendències, reptes i solucions d’una indústria que vol caminar cap a una mobilitat més sostenible, connectada i autònoma. L’organització calcula que el congrés ha generat un impacte econòmic de 16 milions d’euros a la ciutat. “La mobilitat urbana ha experimentat una profunda transformació en la darrera dècada”, afirma Jesús Haro. El director de l’esdeveniment considera que “per accelerar el procés de descarbonització, les ciutats han d’integrar solucions de mobilitat intel·ligent dins del teixit urbà”.

 

L’agenda d’actes ha recollit trobades per impulsar l’electrificació, l’hidrogen verd i els beneficis d’invertir en fàbriques de bateries. “Espanya té una gran oportunitat per crear una indústria mundial d’hidrogen”, exposa el màxim dirigent de l’eMobility. Algunes d’aquestes xerrades han estat protagonitzades per representants de BP, Cepsa, Ford, Iberdrola, Repsol, Air Nostrum, Broseta, Eurecat, Iryo, Redit Mobility, Valenciaport o Vueling, entre altres. Sergi Sauri, director del Center for Innovation in Transportation creu que és clau “teixir” una bona comunicació entre tots els actors per incrementar la resiliència dels ports i així poder generar “aliances intercontinentals”. 

Així mateix, amb l'objectiu de reunir representants públics amb empreses líders en mobilitat, el congrés també ha comptat amb el Summit de Governants i Fabricants. En aquest sentit, representants públics del Ministeri d'Indústria i Turisme o del Parlament Europeu han compartit la ruta a seguir per impulsar les inversions en plantes de fabricació de vehicles elèctrics, gestió de flotes, bateries i nous combustibles com l'hidrogen, que es presenta com la clau de la mobilitat futura. L'hidrogen fa temps que és reconegut com un vector energètic, i els avenços recents en la seva producció i ús estan augmentant el seu paper en la mobilitat sostenible. És per aquest motiu que València ha acollit la primera edició de l'H2 - Hydrogen World Congress  per analitzar els avantatges de l'hidrogen verd i la seva aplicació en el sector de la mobilitat. 

 

L'eMobility Expo World Congress també ha analitzat les claus dels Combustibles d'Aviació Sostenible (SAF) com una oportunitat per a l'avenç de la descarbonització en el transport aeri, tot i que només entre el 2% i el 5% de les emissions procedeixen de l'aviació. Rosa Nordfeldt, directora de Sostenibilitat d'Air Europa, ha indicat que ja han començat a experimentar amb SAF en rutes curtes, mitjanes i llargues. Tot i això, “hem d'entendre que el SAF és només una de les moltes mesures a aplicar en la transició cap a la descarbonització. Pel 2050, tota l'aviació haurà experimentat un gran canvi. Apareixeran nous models d'avions i combustible, hi ha moltes energies diferents a la nostra disposició”, conclou Nordfeldt. 

A finals de l’any passat, la Fundació Movem, integrada per nou clústers que representen 1.466 companyies dels àmbits de l'automoció, el transport, l'energia i la mobilitat, va donar a conèixer una nova aliança per accelerar la transició cap a una mobilitat sostenible. Una organització que neix amb onze línies de treball repartides en quatre grans eixos: materials sostenibles, connectivitat i automatització industrial, col·laboració i talent com a estratègia de supervivència i innovació com a palanca per poder fer la recerca en noves formes i el desenvolupament de l'energia. La Generalitat no ha desaprofitat el punt de trobada de l’ecosistema a València per presentar les mesures per captar inversors de projectes sostenibles. Al costat de l’executiu de Pere Aragonès han aparegut representants del govern espanyol, el Parlament Europeu i els governs autonòmics de València, Aragó i Castella i Lleó. “El congrés vol examinar el potencial dels ecosistemes i les empreses emergents per impulsar la col·laboració dins de l’òrbita europea”, resumeix José Ramon Sierra, un dels principals dirigents de l’eMobility.