Una empresa catalana, primera al món en utilitzar nanofibres per combatre la Covid

Zonair 3D, amb seu a Caldes de Montbui, és un referent internacional en la purificació de l'aire

Un dels purificadors de Zonair 3D |Cedida Un dels purificadors de Zonair 3D |Cedida

L'empresa catalana Zonair 3D s'ha convertit en la primera companyia al món que aplica en els seus purificadors d'aire una nova tecnologia de nanofibres per combatre el virus de la Covid-19. Es tracta de la tecnologia Proveil, desenvolupada per Bioinicia i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Amb seu central a Caldes de Montbui, Zonair 3D és un referent mundial en les solucions per purificar l'aire amb tecnologies punteres.

Més info: Zonair 3D, l'aire més pur del món es fa a Catalunya

Després de mesos de treball, els investigadors han desenvolupat un material que desactiva el coronavirus. "La clau de l'èxit radica en la seva composició", destaca l'empresa. La tecnologia està formada per nanofibres amb ions de zinc que inactiven el virus, bloquejant la capacitat per dispersar-se per l'aire per mitjà d'aerosols.

Aire de qualitat i pur

D'altra banda, Zonair 3D s'ha convertit també en distribuïdor autoritzat de mascaretes Proveil, conegudes com les mascaretes del CSIC, que també incorporen aquest material amb nanofibres. Es poden utilitzar durant setze hores seguides.  Es comercialitzaran dos tipus de mascaretes: la quirúrgica i una anticovid que serà la primera pensada per a Equips de Protecció Individual (EPI) equipada amb el filtre de nanofibres.

"Ser la primera empresa del món en incorporar aquest exclusiu nanomaterial és un reflex del nostre compromís per acostar al màxim número de persones un aire de qualitat i pur, una necessitat cada vegada més latent per la pandèmia i, sobretot, per l'impacte de la contaminació", destaca Xavier Trillo, CEO de Zonair 3D.

Zonair ofereix les seves solucions a empreses i organitzacions pioneres de tot el món. Metges Sense Fronteres, Louis Vutton, Carrier o Rafa Nadal són alguns dels noms que respiren aire pur gràcies a l'empresa catalana. De fet, el 95% de la seva facturació prové de l'exportació.

Avui et destaquem
El més llegit