Les empreses catalanes capten 50 milions d'euros en el PERTE d’economia circular

Una trentena de companyies accedeixen als fons, un 66% de la indústria manufacturera, i la majoria dels projectes pretenen millorar la gestió de residus

Un 59% de les empreses són de la demarcació de Barcelona | iStock Un 59% de les empreses són de la demarcació de Barcelona | iStock

Les empreses catalanes han captat 50 milions d’euros de la primera convocatòria de subvencions del PERTE d’economia circular, segons els càlculs del Govern fets a través d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa. En concret, una trentena de companyies catalanes han obtingut el 28,1% del total de fons assignats fins ara, 179 milions d’euros.

Segons el Govern, un 66% de les empreses beneficiades es dediquen a la indústria manufacturera, i la majoria dels projectes pretenen reduir l’ús de matèries primeres i millorar la gestió de residus. Un 59% de les empreses són de la demarcació de Barcelona, un 31% de Girona, un 7% de Tarragona i un 3% de Lleida.

Una trentena de companyies catalanes han obtingut el 28,1% del total de fons assignats fins ara, 179 milions d’euros

Transicionar cap a un model econòmic "més eficient i sostenible"

L’objectiu del PERTE d’economia circular, impulsat pel ministeri de Transició Ecològica a través dels fons europeus Next Generation, és impulsar la transició cap a un model econòmic més eficient i sostenible en l’ús dels recursos i de les matèries primeres. Segons dades del Govern, un 24% de les empreses catalanes que han rebut finançament del PERTE han estat assessorades a través de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ. 

Més info: Salta l'alarma: el 40% de les empreses catalanes no coneix l'existència dels fons Next Generation

L’oficina es va obrir a finals del 2021 i ha permès des de llavors ajudar més de 1.900 empreses a accedir a les convocatòries de fons Next Generation. Del total d’empreses catalanes que fins ara han rebut finançament en tots els programes, un 18% han estat assessorades per ACCIÓ. 

Més informació
La viabilitat econòmica d’Espanya: els fons Next Generation EU
Els fons Next Generation EU, una oportunitat per a l’economia real
El llegat dels Next Generation
Avui et destaquem
El més llegit