La suïssa Erni crea 100 llocs de feina a Catalunya

El director general de la companyia de software, Gerard Esparducer, es reuneix amb la consellera Àngels Chacón durant el MWC

Reunió estratègica entre la Generalitat i Erni durant el MWC | Cedida Reunió estratègica entre la Generalitat i Erni durant el MWC | Cedida

Nova inversió a Catalunya. Aquest cop, des de Suïssa i coincidint amb una nova edició del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. Erni ha anunciat que crearà 100 llocs de feina dins el seu pla de creixement i consolidació de la capital catalana com a filial més gran del grup a escala internacional. "Ajudem al sector industrial català a créixer en el cotxe connectat, impressió 3D i eines de diagnòstic mèdic", ha assegurat el director general d'Erni a Espanya, Gerard Esparducer, poc després de reunir-se amb la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en el marc del MWC.

Més info: Prohibit no parlar del Mobile World Congress

Els nous treballadors seran "perfils qualificats i majoritàriament enginyers per treballar amb clients de tot el món". Erni està a Catalunya des del 2011 i fins ara comptava amb 220 treballadors als més de 2.000 metres quadrats que té d'instal·lacions a Barcelona i Sant Cugat on es dedica al desenvolupament de programari dins la indústria 4.0. "Estem mirant d'ampliar la superfície però no volem perdre el focus d'estar al centre de Barcelona per captar talent", afegeix. 

Esparducer: "Ajudem al sector industrial català a créixer en el cotxe connectat, impressió 3D i eines de diagnòstic mèdic"

Entre els seus principals clients es troben grans empreses com Roche Diagnostics o Ficosa. Coincidint amb la fase d'expansió a Catalunya, la multinacional amb seu central a Zurich que factura 16 milions d'euros en el conjunt d'Espanya ja ha obert mercat en altres sectors com els videojocs o les assegurances. De fet, Erni ha aprofitat el MWC per presentar els seus projectes d'innovació amb blockchain per optimitzar la logística, millorar la traçabilitat dels productes o afegir més intel·ligència als dispositius per gestionar informació de forma autònoma i decidir sense necessitat de connectar-se al núvol. 

En aquest sentit, la consellera d'Empresa i Coneixement ha volgut agrair la confiança en Catalunya de la multinacional amb seu central a Zurich i més de 650 treballadors i 15 oficines repartides per tot el món. "He de ser la primera venedora de l'economia del nostre país", assegurava Chacón en una entrevista a VIA Empresa

Més info: Barcelona reinventa la impressió 3D d'Europa

Alhora, Chacón ha posat en valor la feina d'Acció que va ajudar Erni a aterrar a Barcelona així com l'ecosistema emprenedor i empresarial que hi ha més enllà del MWC i l'estratègia per fer que "l'ecosistema de coneixement i innovació sigui el més atractiu possible pel hub de startups i projectes cabdals de la nova economia". "Després de la feina vénen els resultats", ha conclòs.

Més informació
Pujol: "Si ens fessin boicot no es vendrien cotxes"
Un congrés per entendre el futur dels negocis
El Govern invertirà 56 milions d'euros per desplegar la xarxa 5G.
Avui et destaquem
El més llegit