"Com a català, comprar-ho tot per Amazon és una irresponsabilitat"

El gegant del comerç electrònic crearà centenars de llocs de treball, però quants en destruirà?

La seu d'Amazon | iStock La seu d'Amazon | iStock

"Amazon obrirà un centre logístic a l'Alt Empordà" o "Amazon arriba a Tarragona amb un nou centre d’operacions". Hem estat llegint durant els últims mesos l'enorme expansió de l'empresa de comerç electrònic al nostre país. Per una banda és una bona notícia que apostin per Catalunya, però per l'altra vull fer referència a l'interessant article de Josep-Francesc VallsAmazon vs pimes, pimes vs Amazon.

Sí, Amazon crearà centenars de llocs de treball, però quants en destruirà? Vull parlar del comerç responsable. Només compro a Amazon quan necessito coses que no puc trobar al comerç de barri, al comerç local.

Només compro a Amazon quan no ho trobo al comerç del barri

Com explica Valls, "en 10 anys, el comerç electrònic ha passat a Espanya de representar el 0,1% al 7,4% de totes les vendes, i han desaparegut una de cada cinc botigues".

Aprofitem la xarxa dels carrers, eixos i barris, on els comerciants tradicionals disposen d’una dilatada experiència que altres no tenen, sinó també els que ofereixen més valor i qualitat. Cuidem als nostres veïns. Comprem a les llibreries del barri, als mercats. Jo compro al comerç de proximitat sempre que puc. I tu?

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat.

Més informació
Si tenim un mal servei amb una aerolínia, cal reclamar sempre, fins al final
Com era allò que les empreses no venien a Catalunya pel procés?
"Hem d'aprendre dels bascos, ells sí que saben negociar"
"Hi ha algun interès ocult en els peatges?"
Avui et destaquem
El més llegit