FIATC manté la BBB+ amb perspectiva estable malgrat el coronavirus

El president Joan Castells defensa que "per salvar el món, s'ha de trencar l'ortodòxia"

Joan Castells és el president de Fiatc. | Àngel Bravo Joan Castells és el president de Fiatc. | Àngel Bravo

Malgrat el descens generalitzat de l'activitat econòmica, FIATC es manté amb una qualificació de BBB+ amb perspectiva estable, segons l'agència de ràting S&P Global Ratings. D'aquesta forma, la companyia presidida per Joan Castells posa de manifest "la capacitat de l'entitat asseguradora a l'hora de mantenir el seu nivell de capital com un avantatge competitiu, malgrat les condicions".  

Aquesta qualificació de perspectiva estable es manté vigent des del mes de setembre de 2019 quan Fiatc va consolidar la seva capitalització complint amb els requisits de solvència i el seu model de capital basat en l'assegurança del risc. Ara fa un any es va pronosticar una fortalesa financera estable fins a 2021 i així s'ha mantingut malgrat l'esclat de la pandèmia del coronavirus. 

Més info: Castells: "Catalunya no té relacions correctes amb les principals empreses"

VIA Empresa va entrevistar Joan Castells a finals d'aquest passat mes de juny i el president de Fiatc va dibuixar el futur de l'entitat pel que fa a fusions i adquisicions, inversió en hospitals i residències, la decisió de mantenir la seu social a Catalunya, la crisi de Nissan o la tecnologia de les assegurances. Alhora, també va parlar de la crisi sanitària i econòmica del coronavirus, de les assegurances, dels ERTOs i de l'economia de la vida o la vida de l'economia. 

Més info: "Per salvar el món, s'ha de trencar l'ortodòxia"

Segons Castells, "per salvar el món, s'ha de trencar l'ortodòxia." 

Més informació
Canvis al consell d'administració de Fiatc
Fiatc, qualitat abans que beneficis
Avui et destaquem
El més llegit