Fiatc creix un 5% i guanya 16 milions d'euros el 2020

L'asseguradora tanca l'any passat amb 728 milions d'euros en primes, fet que suposa un increment del 5,46% en comparació a l'exercici anterior

El secretari general corporatiu de Fiatc, Vicente Cosín; el conseller delegat, Joan Castells; i el vicepresident del consell d'administració, Lluís Coloma | Cedida El secretari general corporatiu de Fiatc, Vicente Cosín; el conseller delegat, Joan Castells; i el vicepresident del consell d'administració, Lluís Coloma | Cedida

Fiatc ha tancat l'any 2020 amb un valor de totes les primes de l'asseguradora de 728,1 milions d'euros, fet que suposa un creixement del 5,46% en comparació a les xifres de l'exercici anterior. L'empresa ha registrat uns beneficis de 16,2 milions d'euros, segons ha informat en la presentació dels resultats anuals. "El 2020 va ser un any singular i difícil a causa de la covid-19, que ha requerit un esforç addicional en l'atenció mutualista i als col·laboradors interns, així com en la gestió general", segons un comunicat emès per la companyia.  

L'increment de fons propis ha estat de 27,2 milions d'euros, mentre que la ràtio de solvència s'ha situat en el 227,97%. Les assegurances que més han crescut han estat les d'embarcacions (16,27%) i automòbils (9,74%). Molt a prop han quedat les primes de vida, amb un 9,3% d'augment respecte al 20,6% de reducció registrada pel conjunt del sector. Les de decessos s'han incrementat un 6,85% i les de la llar, un 2,09%. 

Així doncs, al tancament del 2020, les assegurances de vida representaven un 36,25% del total i les de salut, un 23,41%, liderant els números de Fiatc. L'empresa destaca que hi ha una distribució "equilibrada, gràcies a la diversificació de productes i l'orientació comercial de l'entitat cap a rams estratègics". Les assegurances mèdiques han estat directament afectades per la pandèmia i han crescut un 2,27%, fins a representar 168,6 milions d'euros.  

"Immediatament es van posar en marxa un conjunt de mesures orientades a la continuïtat del servei sense afectació en l'agilitat i qualitat de les prestacions ofertes ni en la salut i la seguretat de les persones", indica el comunicat. Un 90% de la plantilla va treballar en remot quan va començar la pandèmia. "La companyia ha donat cobertura a les persones afectades per covid-19 en el ram d'assistència sanitària i decessos, tot i que és un risc exlcòs d'aquestes pòlisses", ha puntualitzat Fiatc.  

Més informació
Marta Marco, de FIATC, rep la certificació actuarial CERA
Fiatc incorpora la vicepresidenta executiva de Condis
Avui et destaquem
El més llegit