Ficosa i Panasonic llancen una unitat de control telemàtic pel cotxe

Les empreses d'automoció desenvolupen una plataforma de comunicació intel·ligent per a vehicles

La planta de Viladecavalls que va adquirir Ficosa La planta de Viladecavalls que va adquirir Ficosa

Ficosa ha desenvolupat amb el suport de Panasonic -el seu principal accionista- una unitat de control telemàtic per a cotxes que acaba d'entrar en fase de producció en sèrie.

Panasonic ha iniciat recentment la producció massiva d'aquesta plataforma de comunicació intel·ligent per a l'automòbil, que ha estat desenvolupada al Centre Tecnològic de Ficosa a Viladecavalls (Barcelona).

Aquest sistema pioner integra la tecnologia de Ficosa en antenes d'automoció i en comunicació sense fil, així com un servidor en el núvol que interactua amb la pròpia unitat de control telemàtic.

Aquesta plataforma de comunicació pot enviar la informació de la posició i estat del vehicle al servidor en el núvol utilitzant un receptor de GPS integrat, alhora que permet al vehicle efectuar la trucada d'emergència durant un accident, rastrejar un vehicle robat i registrar codis de diagnòstic per a les estacions de servei.

Des d'aquest mes, la unitat de control telemàtic s'està incorporant a vehicles de la marca Honda a Tailàndia.

Aquest sistema és el segon producte desenvolupat per Ficosa i Panasonic que entra en fase de producció massiva, després de l'inici al setembre de la producció dels miralls interiors intel·ligents que integren la tecnologia especialitzada en retrovisores de Ficosa i les tecnologies en càmera i cristall líquid de Panasonic.

Accionista majoritari

Ficosa ha indicat que segueix treballant amb Panasonic amb l'objectiu d'accelerar el desenvolupament de noves tecnologies de comunicació, seguretat i electromobilitat (cotxe connectat, vehicle autònom, conducció assistida i mobilitat elèctrica).

Panasonic és des de juliol de l'any passat el principal accionista de la companyia catalana, ja que posseeix el 69% del total del capital social de Ficosa Internacional, mentre que la família Pujol, fundadora de l'empresa, manté una participació del 31% com a soci industrial.

Més informació
Ficosa no correrà fora de Catalunya
Ficosa tanca un contracte de 34,5 milions d'euros amb un fabricant d'automòbils asiàtic
Ficosa duplica beneficis
Avui et destaquem
El més llegit