Ficosa i Panasonic llancen una unitat de control telemàtic pel cotxe

Les empreses d'automoció desenvolupen una plataforma de comunicació intel·ligent per a vehicles

La planta de Viladecavalls que va adquirir Ficosa
La planta de Viladecavalls que va adquirir Ficosa

Ficosa ha desenvolupat amb el suport de Panasonic -el seu principal accionista- una unitat de control telemàtic per a cotxes que acaba d'entrar en fase de producció en sèrie.

Panasonic ha iniciat recentment la producció massiva d'aquesta plataforma de comunicació intel·ligent per a l'automòbil, que ha estat desenvolupada al Centre Tecnològic de Ficosa a Viladecavalls (Barcelona).

Aquest sistema pioner integra la tecnologia de Ficosa en antenes d'automoció i en comunicació sense fil, així com un servidor en el núvol que interactua amb la pròpia unitat de control telemàtic.

Aquesta plataforma de comunicació pot enviar la informació de la posició i estat del vehicle al servidor en el núvol utilitzant un receptor de GPS integrat, alhora que permet al vehicle efectuar la trucada d'emergència durant un accident, rastrejar un vehicle robat i registrar codis de diagnòstic per a les estacions de servei.

Des d'aquest mes, la unitat de control telemàtic s'està incorporant a vehicles de la marca Honda a Tailàndia.

Aquest sistema és el segon producte desenvolupat per Ficosa i Panasonic que entra en fase de producció massiva, després de l'inici al setembre de la producció dels miralls interiors intel·ligents que integren la tecnologia especialitzada en retrovisores de Ficosa i les tecnologies en càmera i cristall líquid de Panasonic.

Accionista majoritari

Ficosa ha indicat que segueix treballant amb Panasonic amb l'objectiu d'accelerar el desenvolupament de noves tecnologies de comunicació, seguretat i electromobilitat (cotxe connectat, vehicle autònom, conducció assistida i mobilitat elèctrica).

Panasonic és des de juliol de l'any passat el principal accionista de la companyia catalana, ja que posseeix el 69% del total del capital social de Ficosa Internacional, mentre que la família Pujol, fundadora de l'empresa, manté una participació del 31% com a soci industrial.

Més Informació
Ficosa no correrà fora de Catalunya
Ficosa tanca un contracte de 34,5 milions d'euros amb un fabricant d'automòbils asiàtic
Ficosa duplica beneficis
Avui et destaquem
Comentaris