Ficosa contractarà 100 enginyers a Viladecavalls

L'empresa reforça la plantilla per fer front a la seva transformació tecnològica

La planta de Viladecavalls de Ficosa La planta de Viladecavalls de Ficosa

Ficosa preveu contractar aquest 2017 més de 100 enginyers per al centre tecnològic de Viladecavalls, unes contractacions que també es dirigiran a Idneo, l'enginyeria especialitzada en el desenvolupament de productes tecnològics d'alt valor afegit per als sectors de la mobilitat, equipaments mèdics, electrònica de consum i industrial.

Amb aquest reforç de plantilla, la companyia vol fer front a la seva transformació tecnològica, ja que actualment està destinant a R+D al voltant d'un 6,5% de la seva facturació per liderar la conversió de l'automòbil en relació al cotxe connectat, vehicle autònom, conducció assistida i mobilitat elèctrica, ha explicat en un comunicat aquest dimarts.

Al centre tecnològic de Viladecavalls hi ha el centre de R+D de tot el grup Ficosa, que dona feina a 670 enginyers dels 1.000 que formen part de tota la companyia a nivell global.

"La creació d'aquests nous llocs de treball està estretament relacionada amb l'important esforç de la companyia per capitalitzar les innovacions i els últims avanços que es produeixen en el sector de l'automoció i les noves tecnologies", ha destacat el conseller delegat de Ficosa, Javier Pujol, que ha afegit que l'expansió s'ha vist potenciada amb el reforç de la seva aliança de capital i negoci amb Panasonic.

I és que l'ampliació de l'acord amb Panasonic, amb el qual la companyia asiàtica incrementarà un 20% la seva participació a Ficosa, passant del 49% actual al 69%, convertirà el centre tecnològic de Viladecavalls en un 'hub' tecnològic en sistemes de connectivitat, i-mobilitat i ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) per a l'aliança.

El 2016 les contractacions d'enginyers per al centre tecnològic de Viladecavalls van ascendir a 217, superant els 82 llocs que es van anunciar durant l'inici d'any.

A més, Ficosa va augmentar, el 2016 la seva plantilla a nivell global en 814 persones, fins aconseguir un total de 10.122 treballadors, i actualment la companyia compta amb un total de 10.280 treballadors a nivell global i preveu que durant aquest any el seu equip creixi prop d'un 6%.

Més informació
Panasonic eleva al 69% la participació a Ficosa
Ficosa arriba a la facturació rècord de 1.112 MEUR
Ficosa guanya el primer contracte amb Panasonic
Avui et destaquem
El més llegit