Eloi Planes és el president de Fluidra. | EP
Eloi Planes és el president de Fluidra. | EP

Fluidra confirma les bones perspectives

La companyia afirma que tancarà l'any amb unes vendes al voltant dels 1.340 milions d'euros

Fluidra ha presentat els seus resultats del tercer trimestre de 2018 tenint present la recent fusió amb Zodiac. Pels nou primers mesos de l'any de la nova Fluidra, excloent els efectes no recurrents causats per la fusió i a tipus de canvi constant, les vendes aconseguides són d'1.031,2 milions d'euros durant aquest període, la qual cosa suposa un increment del 4,5% en relació al mateix període de l'any anterior. El resultat brut d'operacions, el Ebitda, en finalitzar el tercer trimestre ha registrat un creixement del 7,9% aconseguint 183 milions d'euros; el benefici net aconseguit és de 62,0 milions d'euros, un 1,5% més.

Els resultats reportats, és a dir, incloent un trimestre de Zodiac, des del tancament de la fusió el 2 de juliol, són: vendes 741,5 milions d'euros amb un creixement del 18,5%, i un benefici net de -18,5 milions d'euros a causa de les despeses no-recurrents relacionats amb la culminació de la fusió i que han suposat 60,6 milions d'euros. Aquestes despeses inclouen el cost d'assessors i de refinançament de l'operació, imputats en aquests trimestres, així com impactes comptables associats a la fusió per aplicació de la normativa NIIF 3.

Quant als mercats geogràfics, i ajustat pels canvis de divisa, destaca l'evolució positiva de les vendes recuperant l'inici tardà de la temporada tant en el Sud d'Europa (+5,3%) com a l'Amèrica del Nord (+5,6%). El nord d'Europa continua tenint un gran acompliment amb creixements del 8,3%. La resta del món registra un descens de l'1,7% en les vendes en comparació dels nou primers mesos de 2017, el qual va anar un any especialment fort a l'àrea de piscina comercial a l'Àsia.

Bones perspectives

Els sòlids resultats registrats en el tercer trimestre estan alineats amb les previsions de la nova Fluidra després de la seva fusió amb Zodiac. Consolidant els resultats d'ambdues companyies per a tot l'any 2018 es confirmen els objectius de tancar l'any amb unes vendes d'entre 1.310 i 1.340 milions d'euros, un EBITDA situat entre els 215 i els 230 milions d'euros, i un ràtio de deute d'entre 3,0 i 3,3 vegades EBITDA.

Fluidra es troba en ple procés d'integració amb Zodiac després del tancament de la fusió el passat 2 de juliol. Gràcies a un total de més de 20 equips de treball, la companyia afirma que tot s'està desenvolupant segons el previst i de forma reeixida. El procés està sent liderat pel resident executiu de Fluidra, Eloi Planes, que valora positivament la situació: “Els resultats no només confirmen el guidance sinó també les bones perspectives més enllà del 2018. La integració avança a bon ritme, i el dilluns compartirem amb el mercat inversor el nostre nou Pla Estratègic”. Fluidra presentarà el seu nou Pla 2022 The Perfect Pool Experience, que marcarà les línies de la companyia per als propers anys, aquest dilluns 12 de novembre. 

Més informació
Fluidra dissenya la piscina olímpica dels Jocs Panamericans
Com es digitalitza una piscina?
Fluidra omple més que mai la piscina de beneficis
Avui et destaquem
El més llegit