Fluidra guanya menys per la fusió amb Zodiac

Les vendes de la companyia augmenten un 3,3% en el tercer trimestre i el mercat d'Estats Units es recupera

Eloi Planes, president executiu de Fluidra, en una imatge d'arxiu | Cedida Eloi Planes, president executiu de Fluidra, en una imatge d'arxiu | Cedida

Fluidra ha guanyat 57,3 milions d'euros en el tercer trimestre. Això suposa una caiguda del 4,2% en comparació al mateix període de l'any passat. La mateixa companyia ha atribuït el descens a l'impacte de l'amortització relacionada amb la fusió amb Zodiac, una empresa d'accessoris i productes de manteniment per a piscines d'Estats Units. El benefici net reportat s'ha situat en 24 milions d'euros. 

Més info: Fluidra es vol reforçar als Estats Units

Entre juliol i setembre, les vendes de l'empresa han pujat un 3,3% fins arribar als 1.063 milions d'euros, gràcies a la bona evolució de tots els mercats i, especialment, a la recuperació del negoci als Estats Units. Segons ha anunciat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l'Ebitda, el resultat brut d'explotació, ha estat de 190,5 milions d'euros, un 5,4% més que durant els mateixos mesos del 2018.  

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, assegura que "les sinergies generades amb el procés d'integració segueixen essent molt positives i superen els nostres objectius inicials". De fet, preveu que quan acabi l'any, la facturació serà d'entre 1.350 i 4.000 milions d'euros i l'Ebitda es mourà entre els 240 i 260 milions. Els seus objectius inclouen unes sinergies de vendes de gairebé 60 milions de cara al 2022. 

El departament que més ven és el de piscines residencials, amb una facturació de 736,1 milions d'euros. Especialment han augmentat les vendes de calefactors, bombes, equipament d'il·luminació i cobertes de piscina. Quant a piscines comercials, el creixement ha estat del 3,7%; els sistemes de tractament d'aigua és el que més ha augmentat, un 5,9%; i la conducció de fluids de piscina s'incrementa un 5,1%. 

Més informació
La fusió amb Zodiac farà facturar 1.700 milions d'euros a Fluidra
La integració amb Zodiac fa perdre 2,8 milions d'euros a Fluidra
Fluidra guanya 34,1 MEUR després de fusionar-se amb Zodiac
Avui et destaquem
El més llegit