La fusió amb Zodiac farà facturar 1.700 milions d'euros a Fluidra

La multinacional preveu un creixement anual d'entre el 5% i el 8% fins el 2022 i es planteja cotitzar al mercat americà

Bruce Brooks, Eloi Planes i Xavier Tintoré | Europa Press Bruce Brooks, Eloi Planes i Xavier Tintoré | Europa Press

La companyia líder en el mercat de la piscina residencial i comercial, Fluidra, ha presentat a la Casa Llotja de Mar de Barcelona el seu pla estratègic de cara al 2022 -The perfect pool experience-, amb el qual preveu facturar 1.700 milions d'euros en quatre anys. La multinacional espera marcar-se un creixement anual d'entre el 5% i el 8% gràcies a la seva fusió amb Zodiac, que es va tancar formalment al juliol. Tanmateix, però, el seu president executiu, Eloi Planes, es mostra prudent perquè, recorda, "aquest és el primer any de la fusió i hem d'esperar que acabi el 2018".

Més info: Fluidra guanya 34,1 MEUR després de fusionar-se amb Zodiac

El president executiu explica que la companyia es marca com a finalitat assolir un Ebitda superior als 350 milions d'euros -que representa el 21% de les vendes- i "enfortir" encara més la seva posició de lideratge en el mercat mundial. "Invertir en Fluidra és invertir en un mercat que té creixement, que té clar el projecte i els objectius", subratlla Planes. Per tot plegat, tenen la intenció de "recuperar el nostre pagament anual de dividends no més enllà del 2020 amb una política de pay-out del 50%". El CFO de FluidraXavier Tintoré, recorda que això "va lligat a l'acord dels accionistes" i afegeix que "a partir d'aquí, reprendrem la política tradicional de distribució de dividends".

De moment, Tintoré subratlla que "el pla de negocis genera molta caixa i, una part, es dedicarà a la generació de dividends", al mateix temps que assegura que no tenen en ment gestionar cap nova adquisició. Ara per ara, preveuen una inversió del 3% de les vendes cada any fins el 2022, percentatge que equival a uns 35 milions d'euros anuals.

La marca de la innovació

La innovació s'estableix com a un factor clau per "consolidar" la seva posició en el sector, així com un model de negoci que s'adapta als mercats locals. "Volem continuar aprofundint en allò que ens ha portat a l'èxit", sosté Planes, que afegeix que "les oportunitats són immenses en aquesta indústria".

Més info: Com es digitalitza una piscina?

Així doncs, Fluidrà continuarà creixent a l'Amèrica del Nord, on vol accelerar el seu creixement fins el 7% anual fins el 2022. Ho faran, principalment, a través de l'expansió de les gammes del producte de la companyia, "incidint amb un major focus" en el segment de les piscines instal·lades i fomentant una progressió constant en el número de piscines connectades.

En aquest sentit, i segons Planes, Fluidra no descarta cotitzar en el mercat americà en un futur sempre seguint amb el seu objectiu de portar a terme un "pla equilibrat basat en l'ambició i la prudència". A parer seu, "la voluntat és posar en valor aquest actiu, important en el mercat americà" i, precisament per això, assegura que "la nostra voluntat és donar-li la màxima visibilitat ja sigui augmentant la nostra cobertura, visitant places difícils de visitar i tenint en els nostres plans la possibilitat de la cotització en aquest mercat".

Mercats emergents

Mentrestant, a Europa i a l'hemisferi sud, la multinacional de l'aigua vol créixer un 5% anual en els propers quatre anys. A Àsia, Àfrica i Sudamèrica, encara volen anar un pas més enllà i calculen que creixeran fins el 8% anual fent especial incidència al Brasil, un dels principals mercats de piscines en què Fluidra no hi té gaire presència.

Fluidra preveu generar més de 250 milions d'euros en caixa el 2022

Amb tots aquests elements a la mà, el CEO de la companyia, Bruce Brooks, insisteix en el fet que "la innovació exercirà un rol important en el nou pla estratègic" ja que ara ja tenen "més de 100 nous productes en cartera i més de 1.000 patents". Tot això permetrà a Fluidra obtenir un benefici de 160 milions d'euros anuals, que representa un creixement del 30%, i "generar més de 250 milions d'euros en caixa el 2022".

D'aquesta manera, i "gràcies a la creació de valor per als seus clients i accionistes", Fluidra aconseguirà mantenir la seva posició de lideratge en el mercat mundial de les piscines.

Més informació
Fluidra confirma les bones perspectives
Fluidra dissenya la piscina olímpica dels Jocs Panamericans
Fluidra renovarà l'Aceh Aquatic Center d'Indonèsia
Avui et destaquem
El més llegit