Foment del Treball crea el Consell Territorial de Pimes amb l'objectiu d'unir el teixit empresarial

Sánchez Llibre defineix el nou òrgan com "l'autèntica patronal de proximitat", que representa unes 260.000 empreses

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; i el president del nou Consell Territorial de Pimes, Xavier Panés | ACN El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; i el president del nou Consell Territorial de Pimes, Xavier Panés | ACN

Foment del Treball ha rubricat la creació del Consell Territorial de Pimes. Es tracta d'un nou òrgan que pretén unir el teixit empresarial català i coordinar les divuit organitzacions d'empresaris confederades a la patronal catalana -Confederació Empresarial de Barcelona, la Cecot o FAGEM, entre altres-. Sota la presidència de Xavier Panés, líder de la Cecot, el Consell Territorial de Pimes representarà al voltant de 260.000 empreses, que suposen un 75% del PIB privat català i el 16% del PIB de l'Estat, segons dades de la mateixa patronal catalana. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha definit el nou òrgan com "l'autèntica patronal de proximitat" de Catalunya.

Sánchez Llibre no ha esmentat en cap moment la patronal de les pimes Pimec, amb què manté un pols sobre la seva representativitat entre les petites i mitjanes empreses. El dirigent de Foment ha subratllat que la campanya està pensada per "unir al teixit empresarial" i ha reivindicat que la gran patronal catalana vol ser "la casa gran de microempreses, pimes, startups i grans empreses".

El Consell Territorial de Pimes representarà al voltant de 260.000 empreses, que suposen un 75% del PIB privat català i el 16% del PIB de l'Estat

Per part seva, el president del Consell Territorial de Pimes i vicepresident de Foment, Xavier Panés, ha subratllat que "som un referent de proximitat, de quilòmetre zero i per això som els interlocutors econòmics més adequats". "Som organitzacions independents, però alhora compartim que cadascuna decidim formar part de Foment de manera lliure i voluntària. Volem posar això en valor", ha insistit. A més de llançar la campanya de publicitat a través de les xarxes socials, el Consell Territorial comptarà amb un web on les diferents entitats podran compartir informació.

Més informació
Toni Picó, nou responsable de Relacions amb les Corts de Foment del Treball
Foment del Treball i Pimec pacten una llista patronal unitària per les eleccions de la Cambra 2023
Foment del Treball anticipa una millora del PIB
Carles Mundó fitxa per Foment del Treball
Avui et destaquem
El més llegit