La Food 4 Future - Expo Foodtech ha celebrat la tercera edició dels seus Foodtech Innovation Awards, uns premis que reconeixen les empreses de la indústria d'alimentació ibegudes que impulsen la innovació i la digitalització. El lliurament d'aquests guardons ha reunit empreses líders del sector, associacions i patronals.
Ha comptat amb la presència de Bittor Oroz, viceconseller d'Agricultura, Pesca i Política Alimentària del govern basc; Xabier Ochandiano, regidor de desenvolupament econòmic, comerç i ocupació de l'Ajuntament de Bilbao; Joseba Mariezkurrena, director general d'Emprenedoria i Competitivitat Empresarial de la Diputació Foral de Biscaia; i Cristina de Toro, directora general d'Indústries, Innovació i Cadena Agroalimentària de la Junta dAndalusia.
Aquesta tercera edició ha comptat amb més de 150 candidatures
Entre els guardonats més destacats d'aquesta tercera edició, que ha comptat amb més de 150 candidatures, hi ha Agricolus, que ha rebut el Premi Tecnalia a la Solució més innovadora en digitalització per a la indústria d'aliments i begudes, per la plataforma al núvol, que ofereix un ecosistema d'aplicacions que permeten l'agricultura de precisió. Amb informació funcional com el coneixement i pronòstic de malalties, monitoratge de cultius, sistema de suport a la presa de decisions per a tractaments i fertilitzants, gestió de finques i traçabilitat d'extrem a extrem.
També trobem BioProcesia, que s'ha endut el Premi Agrobank al Millor Projecte de Sostenibilitat. L'empresa es dedica al reciclatge de subproductes agroalimentaris en proteïnes d'alt valor, contribuint a una alimentació animal més circular, sostenible i saludable.
El Premi AZTI a l'Alimentació Saludable ha estat per a Bread Free, que ha desenvolupat una tecnologia protegida sota patent que pot generar farina de blat sense gluten apta per a celíacs. Utilitzant una combinació de biotecnologia, intel·ligència artificial i subproductes de la indústria agroalimentària, aquesta empresa contribueix a oferir opcions més saludables per a les persones amb intolerància al gluten.