Salut i canvi climàtic: la primera càtedra de MútuaTerrassa i la Universitat de Barcelona

La càtedra neix amb la voluntat de promoure el desenvolupament de la formació, la divulgació i la recerca en aquests àmbits

Acte de presentació de la 'Càtedra salut i canvi climàtic UB - MútuaTerrassa' | Cedida Acte de presentació de la 'Càtedra salut i canvi climàtic UB - MútuaTerrassa' | Cedida

MútuaTerrassa i la Universitat de Barcelona (UB) van presentar el passat divendres a Terrassa la Càtedra salut i canvi climàtic UB - MútuaTerrassa, l’objectiu de la qual és aprofundir en el coneixement de l’impacte que té sobre la salut de les persones el canvi climàtic. La seva creació i desenvolupament pretén donar resposta a aquest impacte en termes científics, divulgatius, docents i formatius, en l'àmbit de la població catalana en particular i de la societat en general. El passat mes de setembre es va formalitzar a la Universitat de Barcelona a través de la signatura d’un conveni de col·laboració entre ambdues institucions.

La càtedra neix amb el propòsit de fomentar múltiples activitats de docència, investigació, formació, documentació i divulgació en l’àmbit de la salut per avaluar les conseqüències derivades del canvi climàtic sobre la salut de les persones. Per aquest motiu, esdevindrà una plataforma de referència i d’excel·lència per impulsar projectes de recerca translacionals, especialment de patologies cròniques prevalents -mitjançant la integració de dades climàtiques i mediambientals- així com estudis prospectius de la cohort poblacional de MútuaTerrassa (300.000 persones).

La càtedra neix amb el propòsit de fomentar múltiples activitats en l'àmbit de la salut

La càtedra també permetrà la divulgació i transferència de coneixement adreçades a professionals sanitaris, a l’àmbit universitari i a la societat en general així com la creació de sinergies amb altres grups de recerca de la UB i externs amb la voluntat d’assolir posicions avançades en el sector, aconseguir projecció científica i acadèmica i esdevenir referents en el binomi canvi climàtic i salut de les persones.

L’acte, el qual s’ha celebrat a l’edifici docent de MútuaTerrassa, ha comptat amb la presència del Dr. Joan Guàrdia, rector Magnífic de la Universitat de Barcelona, Antoni Abad, president de MútuaTerrassa i Laura Rivas, regidora de Salut del Consistori de Terrassa. També hi ha pres part el Dr. José Antonio Monreal, director assistencial de l’àmbit de Salut Mental de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa (FAMT) i director de Docència, el Dr. David Dalmau, director de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa i de la càtedra i el Dr. Tomàs Pérez-Porcuna, coordinador científic de la Fundació Docència i Recerca MútuaTerrassa.

Més info: L'Hospital Universitari MútuaTerrassa lidera un estudi contra la malaltia celíaca pediàtrica

Abad ha posat en valor els 40 anys de trajectòria docent compartida: “El vincle entre la Universitat de Barcelona i MútuaTerrassa és indissoluble i el naixement d’aquesta càtedra conjunta posa de manifest que volem que la relació sigui més i millor. Confiem que el camí cap al creixement en l’àmbit de la docència ens consolidi com el tercer campus sanitari amb aulari de la UB”.

Més informació
MútuaTerrassa, al capdavant de la lluita envers la resistència als antibiòtics
MútuaTerrassa creix un 5,8% el 2022
MútuaTerrassa presenta la iniciativa 'Toca la vida'
Avui et destaquem
El més llegit