La Fundació BCN Port Innovation celebra el seu primer aniversari

L'acte ha permès repassar les principals fites del primer any de funcionament de la fundació, que ja compta amb una trentena de partners

L'acte ha comptat amb la presència de la majoria de partners així com l'equip directiu de la Fundació BCN Port Innovation | Cedida L'acte ha comptat amb la presència de la majoria de partners així com l'equip directiu de la Fundació BCN Port Innovation | Cedida

La Fundació BCN Port Innovation va celebrar el passat divendres el seu primer aniversari amb un acte al CaixaForum de Barcelona, al qual han assistit destacats líders empresarials, representants del sector portuari i experts en sostenibilitat. L'acte ha marcat una fita important en el compromís de la fundació amb la innovació, la sostenibilitat i la regeneració del medi ambient.

Més info: El Port de Barcelona crea la Fundació BCN Port Innovation

L'esdeveniment ha comptat amb la participació de reconeguts ponents, que han compartit les seves experiències i coneixements sobre pràctiques sostenibles i responsables. Entre ells es trobaven el mateix director tècnic de la fundació, Miquel de la Mano; la propietària i CEO de Roman, Silvia Alsina; el CEO d'Ecoalf, Javier Goyeneche; i l’ESG Mànager d'Isdin, Ferran Miquel Aymar. Les seves intervencions han ofert valuoses perspectives sobre com les seves respectives empreses estan liderant el camí cap a un futur més sostenible.

Durant la jornada, s'han explorat les últimes novetats en ESG (Environmental, Social, and Governance), així com eines i actius disponibles per mitigar i restaurar l'empremta de carboni. També s'ha discutit la importància de la col·laboració i la innovació oberta per enfrontar els desafiaments mediambientals i socials. Aquest primer any, la fundació ha aconseguit significatius avenços, incloent-hi la incorporació de gairebé 30 socis, la qual cosa representa pràcticament el doble dels socis amb què es va iniciar. A més, ha posat en marxa 8 projectes en les seves tres àrees clau: sostenibilitat, mobilitat i logística. Per donar suport a aquests esforços, l'equip ha crescut amb la contractació de dues persones més que ara treballen a temps complet.

Durant la jornada, s'han explorat les últimes novetats en ESG ('Environmental, Social, and Governance')

En l'acte de clausura, el president del Port de Barcelona i de la Fundació BCN Port Innovation, Lluis Salvadó, ha destacat la importància d'aquest primer aniversari i ha assenyalat: “Durant el seu primer any de vida, la Fundació ha duplicat el nombre de socis privats, ha incorporat dues persones en plantilla, i ha impulsat o està impulsant una quinzena de projectes innovadors en el marc de l’ecosistema marítim i portuari".

Més informació
El Port de Barcelona obrirà les portes de la nova llotja de pescadors després de la Copa Amèrica
El Port de Barcelona posa en marxa l'ordenança per reduir l'impacte ambiental dels vaixells
Més de 30.000 persones participen en les primeres Jornades de Portes Obertes del Port de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit