El laboratori d'Aigües de Barcelona
El laboratori d'Aigües de Barcelona

La Fundació La Caixa i Aigües de Barcelona també es muden

AGBAR, que marxa a Madrid, pren la decisió per "preservar la seguretat jurídica dels inversionistes"

El Patronat de la Fundació 'la Caixa' , accionista únic de CriteriaCaixa, ha acordat el trasllat de seu social tant de la fundació com de Criteria a la plaça Weyler, 3 de Palma "per mantenir els interessos i l'operativa normal de l'entitat i mentre es mantingui l'actual situació a Catalunya", segons ha comunicat la mateixa entitat, que afegeix que es tracta d'una decisió de "caràcter temporal".

Segons un comunicat de la Fundació, el trasllat afecta tant la Fundació com CriteriaCaixa, societat holding d'inversions no cotitzada, que gestiona el patrimoni de la Fundació. L'entitat remarca que el canvi de seu "no implica el trasllat de persones ni de centres o serveis corporatius".

La Fundació gestiona de forma directa l'Obra Social que es finança amb els dividends obtinguts de CriteriaCaixa. Al 2017 l'entitat porta invertits 510 milions d'euros en l'impuls de programes socials, educatius, culturals i d'investigació. Anualment promou més de 50.000 iniciatives, de les quals es beneficien prop de 10,5 milions de persones, recorda l'entitat.

CaixaBank també havia fet públic aquest dissabte la decisió unànime del seu Consell d'Administració de traslladar el seu domicili social al carrer Pintor Sorolla 2-4 de València, decisió presa aquest divendres. A través d'un fet rellevant comunicat per la Comissió Nacional del Mercat de Valor (CNMV) l'entitat financera ha corroborat aquest dissabte la decisió. La CNMV també informa del trasllat de la seu de la fundació 'la Caixa' a Palma de Mallorca.

També es mou Aigües de Barcelona

Per la sev part, el grup AGBAR ha decidit traslladar la seu social de Barcelona a Madrid. Així ho ha acordat en un consell d'administració extraordinari aquest dissabte, segons han confirmat fonts de la companyia en un comunicat. El consell ha decidit "traslladar de forma temporal" la seva seu social a la capital de l'Estat amb l'objectiu de "preservar la seguretat jurídica dels inversionistes".

Segons el comunicat, la decisió no suposa "en cap cas" cap afectació al servei de les diferents operadores que presten el servei al territori català. Una d'aquestes operadores, Aigües de Barcelona, mantindrà el seu domicili social actual. La companyia presidida per Àngel Simón està participada al 100% per Suez Environnement España S.L., empresa del grup Suez, participada per la Caixa. Aigües de Barcelona es va fundar el 1867 a Lieja (Bèlgica) i el passat mes de juny va celebrar el seu 150è aniversari.

Més informació
I CaixaBank, cap a València
El Govern central vol facilitar la sortida d'empreses de Catalunya
Eurona i Proclinic marxen de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit