Sánchez Llibre vol "liderar el retorn de les empreses" des de Foment del Treball

El candidat a la presidència de la patronal catalana es compromet a treballar en la construcció d'un "clima polític sense tensions"

Josep Sánchez Llibre és vicepresident de Conservas Dani Josep Sánchez Llibre és vicepresident de Conservas Dani

El candidat a la presidència de Foment del Treball, vicepresident de Conservas Dani i exdiputat de CiU, Josep Sánchez Llibre, ha defensat que vol "liderar el retorn de les empreses" a Catalunya des de la presidència de la patronal catalana.

Sánchez Lliure ha presentat aquest dijous al matí la candidatura a les eleccions del 5 de novembre en un esmorzar organitzat per Nueva Economía Fórum a Barcelona i ha assegurat que, si és escollit, Foment del Treball treballarà "de forma proactiva" en la creació "d'espais de diàleg" i en la construcció d'un "clima polític sense tensions" que doni "tranquil·litat jurídica al món empresarial".

Segons l'empresari, "l'única cosa" que han de fer perquè les empreses tornin és "generar confiança" i garantir que "no passaran per aquells moments d'angoixa" que van passar l'any passat després de l'1-O.

Una reunió presidencial

El candidat a la presidència de Foment, i actualment vocal de la Junta Directiva, ha assegurat que el primer que farà com a president de la patronal de les grans empreses serà demanar una reunió amb Quim Torra, el president de la Generalitat. El candidat ha explicat que voldria plantejar-li que cal "estabilitat" i "confiança" perquè Catalunya "torni a ser la màquina de tren que fa anar endavant l'economia espanyola".

Sánchez Llibre: "Volem propiciar el retorn de les empreses"

"Volem propiciar el retorn de les empreses" acompanyats "del màxim d'organitzacions socials de la societat civil i del Govern", ha insistit. Sánchez Llibre és, per ara, l'únic candidat a presidir Foment del Foment ja que no s'ha presentat cap candidatura alternativa -el període de presentació encara està obert fins el 29 d'octubre-. El candidat s'ha compromès a defensar els interessos empresarials sense fer plantejaments polítics. En aquest sentit, Sánchez Llibre ha rebutjat valorar la proposta territorial plantejada la primavera passada pel Cercle d'Economia. 

Més info: Abad renuncia a presidir Foment del Treball

Sánchez Llibre ha assegurat que vol tendir ponts amb les altres patronals, concretament amb Pimec i també amb la vallesana Cecot que va ser expulsada temporalment de Foment del Treball. El candidat ha dit que tindria sentit que la patronal presidida per Antoni Abad es reintegri a la principal organització empresarial de Catalunya per resoldre una "situació anòmala". 

Rejovenir i feminitzar la patronal

Volem ser una patronal propera i de proximitat al teixit empresarial i industrial", ha assegurat Sánchez Llibre. A banda de Torra i els presidents d'altres patronals, Sánchez Llibre ha afirmat que el primer que farà també serà reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, i els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya. Sánchez Llibre ha explicat que vol "rejovenir", "renovar", "feminitzar" i "modernitzar" les estructures de la patronal així com "eixamplar" les bases.

El candidat a la presidència de la principal patronal catalana ha estat presentat pel president de la CEOE, Joan Rosell. Entre els assistents a la presentació de la candidatura de Sánchez Llibre, el president sortint de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà; el president de Pimec, Josep González; la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros; l'exlíder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, entre d'altres. 

 

Més informació
La Foeg dóna suport a Llibre perquè presideixi Foment
Llibre oficialitza la candidatura i Montellà anuncia les eleccions a Foment
Avui et destaquem
El més llegit