El sector del videojoc preveu una facturació de 911 M€

La Generalitat calcula que l'any 2023 finalitzarà amb una ocupació de 6.564 persones

Imatge d'un videojoc | iStock Imatge d'un videojoc | iStock

La Generalitat preveu que el sector del videojoc pugui tancar l’any 2023 amb una facturació de 910 milions d’euros. Aquesta és una de les principals conclusions del Llibre Blanc de la Indústria Catalana del Videojoc 2022, un informe realitzat conjuntament pel Govern i representants d’empreses. La indústria manté una línia ascendent en el seu creixement i d’un volum de negoci de 660 MEUR el 2021, s’espera arribar als 1.216 MEUR el 2025. Les previsions de creixement de treball són de 6.564 persones pel 2025. Durant l’acte ‘Passem Pantalla: els videojocs impacten en el Disseny Hub’, s’ha presentat la feina feta a la Taula del Videojoc, on s’han assolit el 86% de les actuacions per accelerar el posicionament estratègic del videojoc. També s’ha donat a conèixer el nou portal web dels videojocs catalans.

Entre les actuacions més destacades de la Taula del Videojoc hi ha el Pla d’Internacionalització del videojoc català, el treball de promoció de la sensibilització dels docents i joves en la tecnocultura digital i la visibilització dels efectes positius, el combat contra les violències masclistes digitals, la promoció del talent o l’impuls del circuit d’esdeveniments.

El nou web que s’ha presentat serà el primer portal paraigües que agrupa tot el contingut, informació i recursos de l’ecosistema del videojoc a Catalunya. El web vol ser una eina útil per diversos perfils de públic: estudiants o persones que volen formar-se o dedicar-s’hi professionalment als videojocs, professionals i empreses que busquen finançament, recursos públics o col·laboracions i famílies, professionals de l’educació i ciutadania interessada a trobar informació sobre videojocs fets a Catalunya o en català, recursos sobre efectes positius i consum responsable.

Més informació
La indústria del videojoc: una oportunitat de futur
L’emergent indústria del videojoc a Catalunya s’exhibeix al Palau Robert
Deu anys de Dragon City, el videojoc català més exitós
Avui et destaquem
El més llegit