La gestió de l'àrea quirúrgica de l'HUMT, finalista en els premis del Congrés de l'IHF

L'HUMT és un dels dos únics hospitals de l’Estat que opten a premi d’un total de 49 finalistes i ha estat seleccionat entre 500 candidatures

Exterior de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | Cedida Exterior de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa | Cedida

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha esdevingut finalista en el marc dels premis organitzats per la International Hospital Federation (IHF) d'entre més de 500 candidatures d'hospitals i organitzacions sanitàries provinents de 37 països. El projecte de MútuaTerrassa Transformation of the Surgical Area management model based on Technology and Process Management és una de les 49 iniciatives reconegudes i és l'única finalista d'Espanya i Catalunya de la categoria de Lideratge i gestió. Tanmateix, és també una de les dues iniciatives de l'Estat espanyol distingides, juntament amb la Fundació Sanitària de Mollet.

El projecte en qüestió fa referència a un nou sistema de treball del bloc quirúrgic concebut amb l'objectiu d'afrontar els reptes actuals i futurs de la gestió quirúrgica, mitjançant una metodologia que cerca millorar l'eficiència i la qualitat dels processos associats a aquesta àrea. Prescindir de les activitats sense valor afegit pel pacient i incrementar al màxim la seguretat de tots els procediments són els trets definitoris del projecte, anomenat PROQUI.

En aquest sentit, el Bloc Quirúrgic de l'HUMT -integrat per un total de 17 quiròfans, dues sales de procediments, tres àrees de reanimació i una Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI)- ha implantat la totalitat de les fases d'aquest model de gestió suportat per eines digitals, que faciliten dades de qualitat a cada nivell de decisió i que contribueixen a potenciar un model basat en la planificació i la proactivitat. Es tracta d'una iniciativa de gran envergadura, ja que abasta des de l'operativa diària fins a la gestió de la programació a mitjà termini i fins i tot la planificació i gestió estratègica a llarg termini, mitjançant intel·ligència artificial.

Els guanyadors dels IHF Awards 2024 es donaran a conèixer el dimecres 11 de setembre, a la Cerimònia de Lliurament de Premis en el 47è Congrés Mundial d'Hospitals que se celebrarà a Rio de Janeiro (Brasil). Una audiència de més de mig miler de professionals assistencials i de la salut de tot el món es reuniran per celebrar els èxits dels projectes guanyadors.

Més informació
L'HUMT promou la primera jornada de medicina interna del Vallès Occidental
MútuaTerrassa presenta les dades de l'exercici 2023 a la seva assemblea general ordinària
L'Hospital Universitari MútuaTerrassa posa en marxa la Comissió Clínica de Gènere i Salut
MútuaTerrassa estudia l'ús de la IA en la predicció dels riscs de conductes suïcides en l'autisme
Avui et destaquem
El més llegit