Gilead i Esade posen en marxa un nou HUB d'innovació

Sota el nom de VISIONARIUM, el HUB té la finalitat de promoure la investigació i l'emprenedoria en salut

Gilead i Esade presenten VISIONARIUM | Cedida Gilead i Esade presenten VISIONARIUM | Cedida

Gilead i Esade han presentat el HUB VISIONARIUM, un projecte que sorgeix de la voluntat de promoure la innovació, la investigació i l'emprenedoria en salut. A través d'aquest espai col·laboratiu d'excel·lència es vol fomentar el desenvolupament de projectes disruptius que ofereixin solucions als reptes sanitaris actuals, impulsant el propòsit de generar un canvi positiu i impactar en la millora de la societat a través de la generació de coneixement i la ciència transformadora. 

Aquest any, en la primera edició de VISIONARIUM, el projecte estarà focalitzat en la innovació al VIH, una pandèmia que des que va aparèixer fa quatre dècades, ha posat fi a la vida de més de 40 milions de persones i encara constitueix un enorme repte social i sanitari. A través de l'Accelerator Program, Gilead invertirà 180.000€, que serviran per al desenvolupament de tres projectes guanyadors que aporten solucions en els següents àmbits: 1. Prevenció, diagnosi i derivació; 2. La persona amb VIH; i 3. Qualitat assistencial en VIH. A més de l'ajut econòmic, els responsables d'aquests projectes participaran en un programa de mentoria impartit pels experts en innovació i emprenedoria de l'Esade Entrepreneurship Institute (EEI), partner d'innovació del HUB, per poder desenvolupar la seva idea o projecte i contribuir a posar-la en marxa.

“Com a institució acadèmica, treballem i cooperem per aportar un canvi significatiu a la societat, orientant-nos cap a la innovació, l'emprenedoria i el compromís social" ha apuntat Xavier Mendoza, director general d'Esade, qui també ha afegit que "és per això que Esade col·labora amb Gilead per fer de VISIONARIUM un projecte d'alt impacte positiu a través del foment de solucions disruptives que contribueixin a millorar la salut de les persones afectades pel VIH”.

Més informació
Esade treu pit de 30 anys d'emprenedoria amb una jove promesa: Electrogenos
Xavier Mendoza substitueix Koldo Echebarria com a director general d’Esade
L’as a la màniga d’Esade per retenir Creapolis
Avui et destaquem
El més llegit