Goldman Sachs planeja més acomiadaments entre els treballadors menys productius

La plantilla del grup de banca d'inversió és de 48.500 treballadors, mentre la meitat es troba als Estats Units i un 19% a Europa

Una oficina de Goldman Sachs | EP Una oficina de Goldman Sachs | EP

El grup de banca d'inversió Goldman Sachs està planejant emprendre ajustaments de plantilla des de finals del mes d'octubre vinent fins a principis de novembre, amb el focus posat sobre els empleats menys productius, segons una font familiaritzada amb la mesura consultada per Financial Times. El percentatge de treballadors afectats per la retallada se situaria a la banda inferior de l'1% al 5%.

La plantilla de Goldman Sachs pujava a 48.500 persones al desembre, dels quals una mica més de la meitat, el 52%, eren a Amèrica, un 19% d'Europa, Orient Mitjà i Àfrica, i un 29% restant a Àsia. Sota la direcció de l'actual conseller delegat, David Solomon, la plantilla de Goldman Sachs va augmentar fins al setembre del 2022 en un 34% des de l'entrada de l'alt executiu a finals del 2018.

Ajustos previs

Al començament de juny, el president i director d'operació de l'entitat, John Waldron, va anticipar ja que Goldman portaria a terme un ajustament de la plantilla davant d'un context macroeconòmic "extraordinàriament desafiant". "Estem immersos en accions específiques addicionals sobre el nostre personal", va assegurar Waldron. "Ens estem preparant per a un entorn més complicat", ha resumit, no sense abans afegir que "sembla que ens dirigim a un escenari de contracció que durarà un temps".

Goldman Sachs preveia la supressió de menys de 250 llocs de treball les setmanes següents i que afectaria llocs 'sènior'. Aquests acomiadaments se sumarien als centenars que es van anunciar el setembre del 2022 i als 3.200 que van seguir el gener d'aquest any. Si bé, per aquell temps, la premsa xifrava la quantitat en uns 4.000, el 8% del total de la plantilla. L'objectiu confés seria assolir una reducció de costos de 1.000 milions de dòlars (933,5 milions d'euros). Waldron va afirmar que el banc està en procés de complir aquests plans.

Més informació
Bayer planteja 135 acomiadaments a l'Estat
Protesta laboral pels acomiadaments d'una subcontractada de Facebook a Barcelona
Els brots verds del sector tecnològic: més facturació i afectació nul·la dels acomiadaments massius
Avui et destaquem
El més llegit