El 4YFN aposta pel binomi tecnologia i impacte en la seva desena edició

El germà petit del MWC torna a la Fira de Barcelona amb més presència en el saló i amb la prioritat de "treballar en àrees que generin un impacte positiu"

El 4YFN estrenarà enguany la seva desena edició | GSMA El 4YFN estrenarà enguany la seva desena edició | GSMA

El 4YFN, la plataforma de negocis per a la comunitat tecnològica, ha presentat avui la seva desena edició que arribarà de bracet amb el Mobile World Congress (MWC). Segons ha apuntat el director de l’esdeveniment, Pere Duran, el germà petit del MWC és “la millor cita digital al món”, motiu pel qual suposa “una gran oportunitat especialment aquest any” per a totes les companyies que hi siguin presents, així com per a l’ecosistema de startups català que, tal com indica l’informe presentat aquest matí per Acció Anàlisi de l’ecosistema startup a Catalunya 2023, ha tancat el 2023 amb més de 2.100 startups.

En l’última dècada, el 4YFN s’ha consolidat donant veu als emprenedors i líders empresarials del futur, posant en contacte a més de 9.200 fundadors i més de 5.200 inversors d’arreu del món, que cerquen les startups digitals més prometedores. L’edició de l’any passat va acollir prop de 1.000 inversors que representaven 41.000 milions d'euros de fons, 800 expositors, 375 ponents i més de 250 presentacions de startups.

Més info: Catalunya té 2.100 startups amb "vocació de perdurabilitat"

“La tecnologia no és el nostre repte més gran”

“En la seva desena edició, el 4YFN no serà només més especial, sinó que també serà més gran i esperem acollir més startups” ha apuntat Duran, qui, en aquesta línia, ha detallat que la plataforma s’expandirà i serà present a dos halls dels nou previstos per aquesta nova edició del MWC. “He sigut un afortunat en poder observar els inicis de l’ecosistema de startups i he vist com les startups digitals han esdevingut un actor molt important en l’economia moderna, generant molt valor al mercat que constantment queda més que justificat”, ha apuntat el director del 4YFN qui ha subratllat “l’explosió d’unicorns” produïda en els darrers anys, amb perspectives de continuar creixent: “No hi ha progrés sense valor històric”, ha afegit. 

Duran: “No hi ha progrés sense valor històric”

Així i tot, Duran ha considerat que “la tecnologia no és el nostre repte més gran” i que les prioritats de l’ecosistema passen per “assegurar que el talent està treballant en àrees que generin un impacte positiu, com ho fan les startups de l’àmbit de la salut digital o el deep tech”. En aquest context, en la desena edició del 4YFN s’estrenarà el programa Green Tech que explorarà les últimes solucions que aprofiten el poder de l'aire, l'aigua i la terra per crear un futur sostenible més per a tothom.

En aquesta línia, Esade liderarà el debat sobre sostenibilitat i tecnologia que se celebrarà en el marc del programa Green Tech. Segons ha apuntat l’entitat, la seva participació "reafirma l’aposta de l’escola per abordar amb urgència els reptes ambientals i socials, així com la necessitat de promoure pràctiques empresarials responsables per construir un futur més sostenible". Segons Xavier Mendoza, director general d’Esade, "en un món redefinit per la tecnologia i la sostenibilitat són més necessaris que mai els líders conscients i responsables. A Esade, estem compromesos amb el desenvolupament de professionals i emprenedors que comprenguin i aprofitin el potencial transformador de la intel·ligència artificial i altres tecnologies disruptives i es converteixin en agents del canvi per construir unes societats més sostenibles, ètiques i equitatives".

4YFN: premis i "molt de networking"

Sota el lema Powering startups, el 4YFN es presenta com una cita “de molt networking” per conèixer tota mena d’iniciatives, com ara Payflow, que va ser premiada en els darrers 4YFN Awards, la competició global que descobreix les millors startups digitals del planeta -i per al planeta-. Enguany, el concurs tindrà lloc el dimecres 28 de febrer a les 17 h a l’escenari Banc Sabadell que se situarà en el pavelló 8 del recinte firal de Gran Via.

“És un reconeixement extremadament positiu per a l’equip, ja que al principi és difícil saber si allò que estàs fent funciona realment”, ha apuntat Benoit Menardo, CEO de Payflow, qui ha afegit que aquests guardons van ser un gran ajut per a la companyia a l’hora de “guanyar credibilitat”. Per als emprenedors que l’any vinent volen trobar-se en la mateixa situació que Menardo, l’empresari ha incidit en la importància d’”assegurar-se que arriba el missatge que vols fer arribar. És quelcom molt complicat”. El CEO de Payflow s’ha animat a jugar amb la bola de vidre vaticinant un futur en què el hype de la intel·ligència artificial s’anirà difuminant a mesura que es creïn companyies “molt potents” basades en aquesta tecnologia durant els pròxims anys.

Avinash Sukhwani y Benoit Menardo, cofundadores de Payflow | EP
Avinash Sukhwani y Benoit Menardo, cofundadors de Payflow | EP

Davant la reducció del capital invertit en l’ecosistema i els consegüents reptes que els empresaris han hagut de fer front a l’hora d’accedir a finançament, Duran i Menardo han coincidit que la forma d’invertir canviarà en els pròxims anys.

La IA no es perd la festa

Per la seva banda, Sara Bisbe, cofundadora i directora de tecnologia d’intel·ligència artificial d’Aily Labs ha acudit a la presentació per parlar d’un dels pilars d’aquesta edició del MWC: la intel·ligència artificial. “La missió d’Aily Labs és democratitzar la IA a les organitzacions corporatives”, ha descrit l’empresària, qui ha detallat que el paper d’aquesta tecnologia és el de “potenciar negocis”.

Bisbe ha destacat positivament la manera en què està avançant la relació entre els humans i la IA: “La gent està entusiasmada amb la intel·ligència artificial perquè la comença a entendre, ara tothom pot fer un prompt i interactuar amb aquesta tecnologia que aspira a potenciar la nostra productivitat”. “La IA és la nova electricitat, aquesta, en el seu moment, va revolucionar la indústria, i la IA tindrà un impacte similar”, ha afegit Bisbe. 

Malgrat trobar-nos en una etapa prematura d’aquesta tecnologia, la cofundadora d’Aily Labs ja somia amb un futur en què sigui possible la integració d’interaccions a temps real amb el nostre entorn: “Pot ser un pas endavant molt important”.

Més informació
El MWC obre passarel·les
Aquest any sí: el MWC presenta una nova tecnologia
Catalunya es fa gran al 4YFN
Avui et destaquem
El més llegit