Grifols refinançarà 5.300 milions d'euros del seu deute bancari

L'operació permetrà a la multinacional "continuar amb els plans de creixement a llarg termini"

Els laboratoris de Grifols | Cedida Els laboratoris de Grifols | Cedida

Grifols ha donat el tret de sortida al procés de refinançament del seu deute bancari mitjançant un nou finançament per un import de fins a 5.300 milions d'euros, cosa que els permetrà "continuar amb els plans de creixement a llarg termini", segons ha informat la companyia a la CNMV.

Més info: Grifols destinarà 1.400 milions d'euros en inversions productives fins el 2022

Aquest nou finançament, sostenen, comprèn un tram destinat a inversors institucionals batejat com a Term Loan B, així com una nova emissió de bons senior secured. A més, Grifols obrirà una nova línia de crèdit revolving sindicada pels bancs, que és aquella concedida per una entitat a un client amb un límit establert del qual pot disposar durant un temps determinat.

Amb això, la multinacional pretén reduir el cost del deute, allargar el període de venciment i millorar la flexibilitat dels termes "en base al sòlid perfil de crèdit i rating. Aquest refinançament està assegurat per Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, HSBC, J.P. Morgan i el BBVA.

Menys beneficis

La companyia ja compta amb una xarxa de 293 centres entre els Estats Units i Europa i ha guanyat 423,4 milions d'euros fins al setembre, un 9,6% menys que en el mateix període del 2018. Grifols ha atribuït aquest descens a l'impacte de l'evolució dels tipus d'interès i al canvi de normativa comptable relacionada amb el nou tractament dels arrendaments, que puja a 20,2 milions d'euros fins al setembre.

A més, el resultat del 2018 fins al setembre incloïa l'impacte financer positiu de la desinversió en TiGenix, per 32 milions d'euros. La xifra de negoci s'ha situat en 3.737,8 milions d'euros fins al setembre, un 14,5% més que l'any anterior. L'Ebitda reportat ha estat de 1.066,1 milions d'euros, un 13,5% més i el marge brut s'ha situat en el 46,4%.

La multinacional ha constatat una acceleració dels ingressos en el tercer trimestre de l'any, amb un augment de gairebé el 15%, impulsat per la fortalesa de la demanda de les principals proteïnes plasmàtiques de la divisió Bioscience, que ha incrementat les vendes un 13% fins a uns ingressos de 2.945,2 milions d'euros.

Més informació
El hòlding dels Grifols compra la nord-americana BPL Plasma
Grífols fa renéixer l'Aigua de Vilajuïga
Grífols inverteix en una alternativa al Da Vinci
Avui et destaquem
El més llegit