Grifols presenta nous resultats del seu tractament contra l'Alzheimer

L'estudi confirma una ralentització "estadísticament significativa" del 61% de la progressió de la malaltia

Grifols dóna el tret de sortida a la producció de la seva immunoglobina hiperimmune Grifols dóna el tret de sortida a la producció de la seva immunoglobina hiperimmune

L'equip d'investigació clínica de Grifols ha presentat aquest dimarts resultats complementaris al seu estudi clínic Alzheimer Management by Albumin Replacement (Ambar) en el congrés Alzheimer's Association International Conference (AAIC) 2019 que se celebra a Los Angeles, segons ha informat la companyia en un comunicat. Els primers resultats d'Ambar es van presentar en l'onzè congrés de Clinical Trials on Alzheimer's Disease (CTAD) a Barcelona l'octubre del 2018, i en el catorzè International Congress on Alzheimer's and Parkinson's (AD/PD) a Lisboa el març del 2019.

Els resultats van mostrar una ralentització "estadísticament significativa" del 61% de la progressió de la malaltia en pacients moderats en les dues variables primàries d'eficàcia relacionades amb l'estat cognitiu i funcional. En el nou certamen, els resultats que es van presentar anaven en la mateixa direcció, en unes variables rellevants que combinen la valoració de l'estat cognitiu i l'estat funcional, especialment en les etapes primerenques de la malaltia.

Més info: Grifols presenta novetats en la investigació de l'Alzheimer

En particular, l'escala que valora la memòria, l'orientació, el raonament, la planificació i la resolució de problemes, les activitats socials, domèstiques, aficions i la cura personal mostra una disminució estadísticament significativa del 71% en la deterioració de la malaltia.

Pel que fa a l'escala que valora aspectes de l'estat cognitiu, la funcionalitat i el comportament, tant des de la perspectiva del pacient com del cuidador, existeix una estabilització estadísticament "molt significativa" en tots els pacients. El director mèdic del programa Ambar, el Dr. Antonio Páez, ha declarat que els nous resultats mostren efectes positius en l'estat cognitiu, funcional i la seva combinació, cosa que es considera "especialment única" en la investigació de l'Alzheimer.

Més informació
ADmit Therapeutics tanca una ronda per desenvolupar un test per detectar l'Alzheimer
Grifols destinarà 1.400 milions d'euros en inversions productives fins el 2022
Avui et destaquem
El més llegit