Holaluz sortirà a borsa al novembre

La comercialitzadora d'energia preveu captar entre 30 i 40 milions d'euros per finançar el seu pla de creixement

Els tres fundadors d'Holaluz, Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlota Pi Els tres fundadors d'Holaluz, Oriol Vila, Ferran Nogué i Carlota Pi

Holaluz començarà a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) a finals de novembre. La comercialitzadora d'energia preveu captar entre 30 i 40 milions amb la sortida a borsa d'una part del seu capital, que han de servir a l'empresa per finançar el seu pla de creixement. L'estratègia és arribar al milió de clients i les 50.000 instal·lacions fotovoltaiques a finals del 2023. 

Els seus tres fundadors, Carlota Pi, Oriol Vila i Ferran Nogué conservaran la majoria del capital, tal com han anunciat a través d'un comunicat: "Aquesta operació manté intacta la nostra visió de dotar la companyia de sentit i propòsit transcendent". Ara, comença una etapa en què la presidenta i la resta de socis presentaran la seva empresa i els seus plans de futur davant els principals inversors qualificats de referència a Espanya i Europa.

Pas previ al mercat continu

"Aquesta operació suposa un pas dins la nostra estratègia a mitjà termini de cotitzar al mercat continu", explica Pi. Al setembre, la companyia va anunciar l'entrada de Geroa EPSV al capital amb 10 milions d'euros i un lloc al consell d'administració. La directora del fons de pensions basc, Virginia Oregui, és la seva representant a l'òrgan directiu d'Holaluz.  

Més info: Geora entra en el capital d'Holaluz

Per la seva part, Axon Partners Group manté la seva part de l'accionariat -que té des del 2016- i el seu lloc al consell. Holaluz va tancar l'any passat amb una facturació de 180 milions d'euros. 

Més informació
Holaluz i Falck Renewables adquireixen 26 GWh d'energia eòlica
Holaluz s'alia amb Chint Energy per crear més instal·lacions fotovoltaiques
Holaluz revoluciona l'energia amb la primera tarifa plana de la llum
Avui et destaquem
El més llegit