Holaluz vol arribar als 800 milions d'euros de facturació el 2021

La companyia va captar uns 500 clients diaris durant l'any passat des de l'entrada en vigor de la tarifa plana

La presidenta i conundadora d'Holaluz, Carlota Pi | ACN La presidenta i conundadora d'Holaluz, Carlota Pi | ACN

L'empresa energètica Holaluz espera tancar els propers dies o setmanes una ronda d'inversió d'entre 30 i 60 milions d'euros, segons ha explicat una de les cofundadores de la companyia i presidenta, Carlota Pi. Actualment, Holaluz està en converses amb candidats a fer aquesta aportació que, segons Pi, esperen que s'acosti més als 60 milions d'euros que als 30 milions d'euros per poder seguir consolidant el creixement sostingut de la companyia.

Més info: Holaluz revoluciona l'energia amb la primera tarifa plana de la llum

Holaluz, que va captar una mitjana de 500 nous abonats diaris durant l'any passat des de l'entrada en vigor de la tarifa plana i va augmentar la seva cartera de clients en un 65%, va tancar el 2018 amb 180.000 clients i una facturació de 180 milions d'euros, una xifra aquest any es podria enfilar fins als 350 milions d'euros (350.000 clients) i els 800 milions i el mig milió de clients de cara el 2021.

Pi ha explicat que la intenció és que la inversió que finalment puguin tancar sigui amb un sol inversor i que depenent de la quantitat s'optarà per uns projectes o uns altres. Segons la cofundadora i presidenta d'Holaluz, la companyia energètica és la que més creix a l'Estat, amb 500 clients nous cada dia, però està perdent una "oportunitat de mercat molt gran" ja que cada dia 10.000 persones canvien d'empresa subministradora. "Els grans en capten molts més però en perden més dels que capten", ha resumit.

Accelerar el creixement

Pi ha afirmat que als inversors que volen entrar a la companyia els demana, entre d'altres, que comparteixin l''objectiu de generar el 100% de l'energia renovable i que prioritzin els clients "per sobre dels marges". Quan es concreti, serà la segona ronda després de la del febrer del 2016, quan Axon Partners va invertir quatre milions d'euros per accelerar-ne el creixement.

Fent balanç de l'any passat -en què Holaluz va assolir un Ebitda de 2,1 milions d'euros i uns beneficis d'uns 150.000 euros- Pi ha destacat com una de les grans "fites" haver-se adjudicat mitjançant un concurs públic el subministrament a l'Ajuntament de Madrid, el més gran de l'Estat. La responsable de la companyia ha comentat que no es presenten mai a concursos públics, ni vol optar-ne a més a priori, perquè no és "l'objectiu", però que en aquest cas ha servit "per demostrar que les energies renovables no són més cares".

Més info: Holaluz i EDF Solar invertiran 80 milions d'euros en energia fotovoltaica

Pi també s'ha referit a la signatura amb Tesla per al subministrament a l'Estat de les bateries Power World 2 i a l'aprovació del Reial decret llei de 5 d'octubre que derogava l'impost al sol. Això ha fet, segons la companyia, que hagi crescut l'interès d'energia per la generació d'energia per a ús domèstic i que des d'aleshores rebin cada setmana més de 150 peticions de pressupostos per instal·lar plaques fotovoltaiques, de les quals n'entreguen un centenar i se'n concreten 10. 

Grans oportunitats, ritmes lents

D'altra banda, quant al nombre d'instal·lacions fotovoltaiques, Holaluz espera passar de les 120 del 2018 a les 5.000 el 2021, segons ha explicat Pi, que també ha confirmat que l'empresa energètica ja mira als mercats francès i italià. Del primer, ha subratllat que "és molt interessant" presenta "grans oportunitats", mentre que del segon que "els tràmits van molt més lents". 

Fins a 2021, Holaluz s'ha proposat aconseguir els 1.000 MW PPAS ja que segons argumenta la direcció de l'empresa el fort ritme de creixement els està obligant a buscar aquest tipus de contracte per poder assegurar un preu estable als seus clients i les garanties d'origen renovable. Es tracta de contractes de compravenda d'energia a llarg termini i en què es defineixen els termes per a la comercialització entre el venedor i el comprador, com les condicions de pagament o el calendari de lliuraments.

Fa uns mesos, al novembre, ja va signar un PPA (Power Purchase Agreement) amb Raiola Future de 10 plantes foltovoltaiques amb una potencia de 20MW en tres anys entre Espanya i Portugal i a principis d'aquest any també ho va fer amb EDF Solar per a 120 MW, també entre els dos països, amb una inversió pròxima als 80 milions d'euros.

Més informació
Holaluz comercialitza energia del parc portugués Ourika
Holaluz s’alia amb Tesla per portar les bateries domèstiques a Espanya
Holaluz munta una instal·lació d’autoconsum elèctric compartit
Avui et destaquem
El més llegit