Catalunya lidera les vendes d'Ikea de tot l'Estat

La multinacional contribueix amb 12,8 milions d’euros a les arques catalanes i tria Sant Pere de Ribes per l’obertura del primer Planning Studio a Espanya

El primer Planning Studio d'Ikea a l'Estat espanyol serà a Catalunya | Cedida El primer Planning Studio d'Ikea a l'Estat espanyol serà a Catalunya | Cedida

Catalunya representa el 23% de les vendes d'Ikea a tot Espanya. La xifra de negoci del grup en aquest territori, amb tres centres i 3,7 milions de clients, arriba als 331 milions d’euros anuals. A més, aquestes botigues generen un impacte de 94,7 milions d’euros, i contribueixen al manteniment d’un total de 2.865 llocs de treball que, en termes d’empreses sostingudes, representa prop de 369 empreses, segons informen en un comunicat. La contribució d’Ikea a les arques catalanes, a més, ascendeix a 12,8 milions d’euros. Precisament per això, la multinacional sueca ha triat Sant Pere de Ribes per obrir un nou punt de contacte amb els seus clients a Catalunya, el primer Ikea Planning Studio d’Espanya, un nou concepte implantat amb èxit en ciutats com Londres, Estocolm o Copenhaguen.

Després d’aquesta primera obertura, Ikea preveu aixecar la persiana d’una segona botiga i, totes dues inauguracions, s’emmarquen dins d’un pla d’expansió de l'empresa amb nous formats al centre de les ciutats, que a Catalunya suposarà la creació de prop de quaranta nous llocs de treball i l’obertura d’entre quatre i vuit establiments al territori.

El nou concepte, que obrirà portes al setembre, estarà situat al Parc d’Oci de la Rambla del Garraf, a les Roquetes, que també dóna servei als municipis de Vilanova i la Geltrú i Sitges, i que estarà situat a menys de 40 quilòmetres de Barcelona. L’establiment tindrà 750 metres quadrats, dels quals 620 metres quadrats seran dedicats a l’àrea comercial, i vol ser un punt de referència per tota la regió del Penedès, el nord de Tarragona i la Costa Daurada.

Cabezas: "La posada en marxa a Catalunya d’un dels primers Ikea Planning Studio a Europa persegueix els objectius de fer d’Ikea una companyia més accessible i assequible"

Ikea Planning Studio és una botiga més petita que les habituals que ofereix assessorament totalment personalitzat, en aquest cas, pel disseny de cuines i armaris. L’establiment de Sant Pere de Ribes tindrà espais dedicats a exposició i venda assistida on es podran descobrir tota mena de cuines, de les més tradicionals a les més modernes passant per solucions d’emmagatzematge intel·ligent, armaris encastats i matalassos i, a diferència d’altres botigues, no hi haurà articles a la venda. Les compres es faran preferiblement amb cita prèvia, a través d’encàrrec i amb l’ajuda dels col·laboradors d’Ikea Planning Studio.

“La posada en marxa a Catalunya d’un dels primers Ikea Planning Studio a Europa persegueix els objectius de fer d’Ikea una companyia més accessible i assequible que doni resposta a les noves necessitats dels consumidors, que també demanen espais més petits i amb atenció personalitzada", assenyala la directora de desenvolupament de negoci i transformació de la companyia a Espanya, Mosiri Cabezas, que afegeix: "Espanya és un mercat amb un enorme potencial de creixement i expansió”.

Més informació
Ikea dóna 300.000 mascaretes a la gent gran de Catalunya
La filial d'Ikea TaskRabbit aterra a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit